24.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Πώς να καθαρίσετε την θύρα φόρτισης του iPhone σας

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το iPhone σας μπορεί να έχει θέματα με την φόρτιση του. Μπορεί να φταίει το καλώδιο, να πρέπει να κάνετε επαναφορά του λογισμικού ή ακόμη και να χρειαστεί να αλλάξετε την ίδια την θύρα φόρτισης. Κάποιες φορές όμως το μόνο πρόβλημα που έχει η θύρα φόρτισης είναι πως είναι βρόμικη….

    Αν λοιπόν βάζετε για παράδειγμα το iPhone συχνά στην τσέπη σας τότε η συγκεκριμένη θύρα με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μαζέψει βρομιά που συνεχώς πιέζεται κάθε φορά που βάζετε το καλώδιο φόρτισης. Τελικά σχηματίζεται ένα τοίχος βρομιάς που εμποδίζει το καλώδιο να κάνει την σωστή επαφή με την θύρα.

    Τι θα χρειαστείτε

    Μπορεί να πιστεύετε πως μια ριπή συμπιεσμένου αέρα θα λύσει το πρόβλημα. Πολλές φορές όμως κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί με την ίδια την Apple να αναφέρει πως δεν είναι επιθυμητή η χρήση πεπιεσμένου αέρα όταν κάποιος καθαρίζει την iPhone συσκευή του και έτσι καλύτερα θα ήταν να αποφύγετε αυτή την λύση.

     

    • Φακό – θα χρειαστείτε μια καλή πηγή φωτός για να δείτε αν έχετε καθαρίσει επαρκώς την θύρα φόρτισης. Ακόμη και με την χρήση ενός φακού η οπτική που θα έχετε είναι δύσκολη αλλά σίγουρα βοηθάει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία φακού και από κάποιο άλλο iPhone για αυτό τον σκοπό.
    • Οδοντογλυφίδες – αυτό θα είναι το βασικό σας εργαλείο. Θα χρειαστείτε μερικές σε περίπτωση που σπάσετε κάποια. Μην χρησιμοποιήσετε κάποιο συνδετήρα ή κάποια πινέζα για αυτό τον σκοπό και ως αντικαταστάτη της οδοντογλυφίδας. Αυτό γιατί θα πρέπει να θυμάστε πως υπάρχουν ηλεκτρικά pins στην θύρα αυτή που δεν θέλετε να τα γρατσουνίσετε ή να τα χαλάσετε με κάποιο τρόπο. Επιλέξτε λοιπόν οδοντογλυφίδες που είναι επίπεδες με στρογγυλεμένες άκρες έτσι ώστε να μην είναι πολύ αιχμηρές.
    • Βαμβάκι – Δεν είναι άσχημη ιδέα να έχετε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι στην κορυφή της οδοντογλυφίδας για να σας βοηθήσει σε αυτό τον καθαρισμό. Μην βάλετε όμως πολύ βαμβάκι σε καμία περίπτωση.
    • Υπομονή – Αν είστε τυχεροί μερικές κινήσεις θα είναι αρκετές για να καθαρίσουν την θύρα φόρτισης του iPhone σας. Αν όμως χρειαστεί κάντε υπομονή και επαναλάβετε την διαδικασία.

    Προσοχή: Να μην κάνετε απότομες κινήσεις και με μεγάλη πίεση γύρω από τα pins φόρτισης της θύρας αυτής γιατί μπορεί κατά λάθος να προξενήσετε ζημία σε αυτά και να οδηγηθείτε σε αντικατάσταση ολόκληρης της θύρας. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!!!

    Βήματα

    1. Απενεργοποιήστε το iPhone σας
    2. Τοποθετήστε την οδοντογλυφίδα στο βαμβάκι και ξεκινήστε να την περιστρέφετε μέχρι να ξεκινήσει να κολλάει πάνω σε αυτή – θυμηθείτε δεν θέλετε πολύ βαμβάκι.
    3. Κρατήστε το iPhone ώστε η πίσω πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω και τοποθετήστε την οδοντογλυφίδα μέσα στην θύρα φόρτισης
    4. Ξεκινήστε τον καθαρισμό

    Τονίζουμε εκ νέου πως θα πρέπει να κάνετε προσεκτικές κινήσεις και όχι με πολύ μεγάλη πίεση γιατί μπορεί να προκαλέσετε ζημία

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles