20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 14: Γιατί εξαντλείται η μπαταρία σας και 7 συμβουλές για να την ενισχύσετε

    Εάν βλέπετε ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας από το αναμενόμενο με το iPhone 14 ή το 14 Pro, δεν είστε μόνοι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα με το τηλέφωνό σας. Ακολουθεί μια ματιά σε 7 συμβουλές και κόλπα για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του iPhone 14, καθώς και γιατί μπορεί να βλέπετε στιγμιαίες υψηλές τιμές στη χρήση της μπαταρίας.

    Η σειρά iPhone 14 έρχεται με αυτό που λέει η Apple ότι είναι περίπου 1 ώρα περισσότερη μπαταρία για κάθε μοντέλο και τα 14 και 14 Pro διαθέτουν μεγαλύτερη χωρητικότητα mAh (η χωρητικότητα 14 Pro Max είναι πάντα τόσο ελαφρώς μικρότερη, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει αυξηθεί).

    Αλλά οι άνθρωποι με το νέο iPhone 14 μοιράζονται στο Twitter και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχουν μια κακή εμπειρία με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι στιγμής. Ας δούμε τι θα μπορούσε να συμβαίνει και πώς να βελτιώσουμε την μπαταρία της μπαταρίας του iPhone 14.

    Τι προκαλεί αιχμές στη χρήση της μπαταρίας;

    • Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας στο νέο σας iPhone
    • Πράγματα όπως η λήψη μιας μεγάλης βιβλιοθήκης φωτογραφιών/βίντεο είναι ιδιαίτερα εξαντλητικά
    • Το iPhone δημιουργεί περισσότερη θερμότητα κατά την επαναφορά και χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία
    • Υψηλή δραστηριότητα εφαρμογών στο παρασκήνιο
    • Χρησιμοποιώντας το νέο σας iPhone περισσότερο από το κανονικό, γιατί σίγουρα κάνετε έλεγχο σε νέες δυνατότητες, κάμερες κ.λπ.
    • Συνδυασμός νέου υλικού και λογισμικού με πρώιμα σφάλματα (πρώτες εκδόσεις iOS 16)
    • Εφαρμογές τρίτων, ακόμη και ορισμένες εφαρμογές της Apple, ενδέχεται να μην εκτελούνται ακόμη με τον βέλτιστο τρόπο

    Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που παίζουν, αλλά αυτοί οι τέσσερις είναι αξιοσημείωτοι.

    Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη τις πρώτες ημέρες χρήσης του iPhone 14. Ακόμη και μετά την επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας, χρειάζεται χρόνος για την πλήρη λήψη ολόκληρης της βιβλιοθήκης φωτογραφιών, όλων των εφαρμογών/δεδομένων σας κ.λπ. Το iPhone σας λειτουργεί πιο σκληρά και είναι πιο ζεστό από το κανονικό, επομένως χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία από το κανονικό.

    Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, μπορείτε να διακόψετε το συγχρονισμό/λήψη με το iCloud μέχρι το βράδυ. Εάν δεν το έχει κάνει αυτόματα, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple > Βιβλιοθήκη > Όλες οι φωτογραφίες > σύρετε προς τα κάτω και πατήστε “Παύση”. Εάν συνεχίσετε όταν φορτίζετε το βράδυ, θα εξοικονομήσετε μπαταρία.

    Από την εμπειρία μου, το 17% της συνολικής χρήσης μπαταρίας τις πρώτες τέσσερις ημέρες για το iPhone 14 Pro μου προήλθε από την εφαρμογή Φωτογραφίες.

    Έχω δει επίσης πολύ υψηλότερη δραστηριότητα εφαρμογών στο παρασκήνιο από την κανονική, όχι μόνο στην εφαρμογή Φωτογραφίες, αλλά και σε άλλες εφαρμογές της Apple και τρίτων.

    Ένα σφάλμα που έχω δει είναι η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας με το iPhone 14 Pro/iOS 16 έχει τροφοδοτήσει το τηλέφωνό μου μόνο έως και ~ 70% τις τελευταίες νύχτες. Αυτό, φυσικά, κάνει μεγάλη διαφορά αν δεν ξεκινάτε τη μέρα με 100%.

    Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας > Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας – αλλά έχετε κατά νου ότι μπορεί να καταπονηθεί η μπαταρία σας πιο γρήγορα για να την κρατήσετε μόνιμα απενεργοποιημένη. Στην ιδανική περίπτωση, με ένα νέο iPhone, θα μάθει το πρόγραμμά σας σύντομα, έτσι ώστε να φορτίζεται στο 100%.

    Ας ελπίσουμε ότι ορισμένα από αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με το iOS 16.1 ή άλλες μελλοντικές ενημερώσεις. Και μετά την πρώτη εβδομάδα, μπορεί να μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας για τόσες ώρες κάθε μέρα και να βλέπετε ότι η μπαταρία σας διαρκεί περισσότερο.

    Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 14

    1. Πώς χρησιμοποιούν οι εφαρμογές την μπαταρία;

    Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία για να δείτε τις λεπτομέρειες της χρήσης της μπαταρίας σας. Το “Last 24 Hours” είναι η προεπιλογή και δείχνει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την περισσότερη ενέργεια (συμπεριλαμβανομένου του Home & Lock Screen και του Siri).

    Πατώντας την εναλλαγή “Last X Days” στη δεξιά πλευρά σας δίνει μια ευρύτερη ματιά στο τι σας κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση. Αναζητήστε τη “Δραστηριότητα παρασκηνίου” κάτω από μια εφαρμογή για να μάθετε εάν χρησιμοποιεί ενέργεια στα παρασκήνια. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ακριβώς πάνω από τη χρήση της μπαταρίας (κοντά στην κορυφή). Αυτό θα σας δώσει γρήγορους, πρακτικούς τρόπους για να μειώσετε την εξάντληση της μπαταρίας.

    2. Λειτουργία χαμηλής ισχύος

    Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ένας γρήγορος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η λειτουργία λειτουργεί αναστέλλοντας την ανάκτηση αλληλογραφίας, την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο, τις αυτόματες λήψεις και πολλά άλλα με ένα μόνο κουμπί. Αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό καθημερινής χρήσης, αλλά είναι βολικό.

    Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία ή να ζητήσετε από τη Siri να το κάνει. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να έχετε γρήγορη πρόσβαση στη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο Κέντρο Ελέγχου. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου > Προσαρμογή στοιχείων ελέγχου και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο + δίπλα στη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, εάν δεν είναι ήδη εκεί.

    3. Αυτόματο κλείδωμα, φωτεινότητα οθόνης και οθόνη πάντα ενεργή

    Εάν παρατηρήσετε ότι η χρήση της μπαταρίας “Αρχική και Κλείδωμα οθόνης” είναι υψηλότερη από ό,τι θα περιμένατε, καλό είναι να ελέγξετε αυτές τις ρυθμίσεις.

    Το αυτόματο κλείδωμα στα 30 δευτερόλεπτα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ιδιαίτερα με το iPhone 14 Pro να έχει πάντα ανοιχτή οθόνη, 30 δευτερόλεπτα μπορεί να αξίζουν τον κόπο.

    Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης σας θα βοηθήσει επίσης στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά αυτό εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο Κέντρο Ελέγχου (σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία) ή Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα.

    Always-on display

    Δεν έχουμε ακόμη λεπτομερή δεδομένα σχετικά με την ποσότητα μπαταρίας που χρησιμοποιεί η οθόνη με τα iPhone 14 Pro και Pro Max. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα τρώει πολύ μπαταρία καθώς πέφτει σε ρυθμό ανανέωσης 1 Hz. Αλλά αν θέλετε να έχετε ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία η απενεργοποίησή της θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

    4. Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο

    Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας απενεργοποιεί την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο σε όλη την επιφάνεια, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν αυτήν τη λειτουργία για μια πιο βολική εμπειρία καθώς και για βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο.

    5. Υπηρεσίες τοποθεσίας

    Η κλήση στις ρυθμίσεις των υπηρεσιών τοποθεσίας σας είναι ένας άλλος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. (Μπορεί επίσης να μειώσει τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας). Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Υπηρεσίες τοποθεσίας για να ενημερώσετε τα προνόμια για τις εφαρμογές σας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.