18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Πώς δουλεύει το νέο χαρακτηριστικό του iOS9, Low Power Mode

    Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 9, και ανακοινώθηκε στο WWDC, είναι το Low Power Mode, το οποίο όπως αναμένουμε όλοι σε καταστάσεις χαμηλής μπαταρίας θα είναι σε θέση να μας παρέχει λίγο περισσότερο “χυμό”.  Οι χρήστες του Android είναι εξοικειωμένοι με παρόμοιες λειτουργίες που μπαίνουν αυτόματα όταν η μπαταρία του τηλεφώνου τους πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο ποσοστό και κλείνουν πολλές λειτουργίες ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια, αλλά για του χρήστες του iOS αυτή θα είναι μια πρώτη επαφή.

    Για όσους δεν παρακολουθήσατε το Keynote στο WWDC, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενεργοποιεί μια λειτουργία στο iOS κατά την οποία προσπαθεί να εξοικονομήσει όση περισσότερη ενέργεια γίνεται. Συγκεκριμένα θα ρωτάει τον χρήστη αν θέλει να ενεργοποιηθεί όταν το ποσοστό της μπαταρίας φτάσει στο 20% ή στο 10%.

    IMG_1975

     

    Σύμφωνα με την Apple, η λειτουργία το Low Power Mode είναι η εξής : μόλις τεθεί σε λειτουργία θα αρχίσει να κλείνει σένσορες και εργαλεία με μια σειρά ώστε να επιτευχθεί η μάξιμουμ απόδοση της μπαταρίας. Η φωτεινότητα της οθόνης καθώς και ο χρόνος που θέλει γα να κλείσει μειώνονται δραστικά και οι ειδοποιήσεις Push για τα mail απενεργοποιούνται τελείως. Η ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο καθώς και το οποιοδήποτε κατέβασμα απενεργοποιούνται και θεωρητικά ακόμη και οι ταχύτητες δικτύου μειώνονται για χάρη της μπαταρίας. Η Apple με αυτό το εργαλείο φτάνει ως το σημείο να μειώνει και τις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την κίνηση (Motion sensors, vibration) ώστε να πετύχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

    IMG_0082

     

    Όπως ανακοινώνει στο site της :

    Screen-Shot-2015-06-14-at-4.53.25-AM

     

    Το νέο χαρακτηριστικό είναι σίγουρα φιλόδοξο και αν σκεφτεί κανείς τις λειτουργίες που “κόβει” ίσως η δήλωση στελεχών της Apple ότι μπορεί να εξοικονομηθεί ακόμη και χρόνος 3 ωρών να μην είναι υπερβολική. Περιμένουμε λοιπόν την νέα έκδοση ώστε να δούμε επί του πρακτέου κατά πόσο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των χρηστών.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles