17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πότε να περιμένουμε το φημολογούμενο iPod touch;

    Που είναι το νέο iPod Touch; Αυτή είναι μια ερώτηση που πολλοί από εσάς μας έχετε κάνει από την στιγμή που κυκλοφορήσαν οι φήμες για την κυκλοφορία του φέτος.

    Έχουν περάσει πλέον 1,364 μέρες από την τελευταία αναβάθμιση του. Αυτό χρονικά δίνει μια νέα ερμηνεία στα όσα αναφέρει η Apple στην χάραξη του στο υλικό marketing που έχει και που αναφέρει πως “Είσαι τόσο παλαιός όσο η playlist σου” – “You’re only as old as your playlist.” και που μπορείτε να δείτε στην κεντρική μας εικόνα.

    Αν η Apple δεν σχεδιάζει να αντικαταστήσει το iPod touch με ένα νεότερο μοντέλο τότε σίγουρα μπαίνουμε χρονικά σε ένα διάστημα που αυτό το προϊόν θα καταργηθεί από την εταιρεία. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη ελπίδα για αυτούς που αγαπάνε αυτή την σειρά συσκευών της Apple…..

    To iPod touch κάποτε αναβαθμιζόταν σε ετήσια βάση και πιο συγκεκριμένα από το 2007 μέχρι και το 2010. Μετά το 4ης γενιάς μοντέλο έμεινε στην αγορά για λίγο περισσότερο, 25 μήνες, και η αναβάθμιση του ανά 2 χρόνια έπειτα για κάποιους ήταν σημάδι πως η Apple δεν το υπολόγιζε πολύ σαν προϊόν. Έτσι είχαμε και το κενό δυόμισι χρόνων μέχρι το τωρινό μοντέλο.

    Πλέον αγγίζουμε τα 3 χρόνια με το τωρινό iPod touch την στιγμή που η υπόλοιπη γραμμή του iPod έχει καταργηθεί από την Apple. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ένα νέο iPod touch ή τελικά η γραμμή του iPod θα κλείσει τον κύκλο ζωής της οριστικά.

    Ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής για θέματα της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ακόμη πως ένα νέο iPod touch θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. To ίδιο δείχνει και το αρκετά αξιόπιστο blog Macotakara. Και οι δύο αυτές πηγές έχουν ένα καλό ιστορικό προβλέψεων για Apple προϊόντα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πότε θα γίνει η κυκλοφορία του μέσα στο 2019 αν ακόμη αυτό είναι το πλάνο της Apple.

    Πολλοί περιμέναμε την κυκλοφορία του νέου iPod touch τον Μάρτιο. Η Apple αντικατέστησε το παραμελημένο iPad mini 4 με το πιο δυνατό iPad mini 5 μαζί με το νέο iPad Air 3, είχαμε την αντικατάσταση του 2017 iMac με το ταχύτερο 2019 μοντέλο ενώ τέλος είχαμε και την κυκλοφορία της 2ης γενιάς AirPods. Αυτές οι ανακοινώσεις έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα και από Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη.

    Θα περίμενε λοιπόν κάποιος το νέο iPod touch να κυκλοφορήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή εκείνης της εβδομάδας αλλά τελικά η Apple δεν έκανε κάτι τέτοιο.

    Αν λοιπόν το iPod touch δεν έχει πεθάνει, πότε θα παρουσιαστεί;

    Ιστορικά τα iPods ήταν ένα προϊόν Σεπτεμβρίου για την Apple και παρουσιάζονταν μαζί με νέες εκδόσεις του iTunes με εξαίρεση αυτό της 5ης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο. Το τωρινό μοντέλο iPod touch είχε κάνει την έκπληξη μιας και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Ιουλίου.

    Για όσους θέλουν λοιπόν ένα νέο iPod touch το παραπάνω ιστορικό χρονοδιάγραμμα τους δίνει μια ελπίδα. Η Apple μπορεί να κυκλοφορήσει μια νέα συσκευή όποια στιγμή θέλει ακόμη και στα μέσα Ιουλίου όπως έκανε και πέρυσι με τα αναβαθμισμένα MacBook Pro.

    Αν περάσουμε όμως και τον Ιούλιο τότε τα πράγματα μάλλον είναι πιο περίεργα για μια νέα τέτοια κυκλοφορία….. και θα ξεκινήσουμε να αμφισβητούμε όλες αυτές τις φήμες που έχουμε ακούσει.

    Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως για πολλούς ακόμη και σήμερα το iPod touch έχει μια χρηστική ύπαρξη και ιδιαίτερη λογική στην iOS γραμμή συσκευών της Apple.

    Εν αναμονή λοιπόν…..

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles