13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο σας

    Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε ένα πληκτρολόγιο σε καθημερινή βάση αλλά μάλλον ελάχιστοι σκεφτόμαστε πως τα πληκτρολόγια των υπολογιστών μας αποτελούν πιθανές πηγές μόλυνσης για εμάς αλλά και για όποιους άλλους τα χρησιμοποιούν.

    Πριν σκάσετε κάποιο χαμόγελο να σας αναφέρουμε πως ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει πάνω του περισσότερα μικρόβια από ένα καπάκι τουαλέτας το το οποίο κατά μέσο όρο έχει μόλις 50 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα.

    Σκεφτείτε λοιπόν τα πληκτρολόγια που χρησιμοποιούνται σε δημοσίους χώρους, internet cafe κλπ…. Αυτά μπορεί να αποτελούν το σπίτι για έως και 400 φορές περισσότερα βακτήρια από μία τουαλέτα σύμφωνα με μία Αυστραλιανή έρευνα.

    Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν πως ένα νοσοκομείου του Σικάγο ανακάλυψε στελέχη σταφυλόκοκκου πάνω στα πληκτρολόγια τα οποία ήταν ανθεκτικά σε οποιοδήποτε αντιβιοτικό. Ένα αντίστοιχο νοσοκομείο στην Ολλανδία και μετά από μελέτη του ανακάλυψε πως τα πληκτρολόγια τους ήταν θετικά για στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, κάνοντας τα πληκτρολόγια τις πιο βρώμικες επιφάνειες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    Πριν πανικοβληθείτε να σας αναφέρουμε πως για τα προσωπικά σας πληκτρολόγια αρκεί ένα καλό καθάρισμα την εβδομάδα ΑΛΛΑ όχι ξεσκόνισμα μόνο. Επίσης καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο και για την γύρω περιοχή καθώς και για το ποντίκι.

    Απλές συμβουλές:

    1. Γυρίστε το πληκτρολόγιο ανάποδα έτσι ώστε να πέσουν όλα τα εμφανή αλλά και μη σκουπιδάκια που υπάρχουν ανάμεσα στα πλήκτρα.
    2. Μία σκούπα ή ένα πιστολάκι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση των πιο επίμονων κατάλοιπων. Επίσης μπατονέτες ή έναν φυσητήρα ή σπρέι πεπιεσμένου αέρα
    3. Χρησιμοποιήστε ένα διάλλειμα που να περιέχει σε ίσες ποσότητες νερό και οινόπνευμα επάνω σε ένα πανάκι από μικροΐνες και καθαρίστε πληκτρολόγιο, ποντίκι και την επιφάνεια του γραφείου.

    Στην περίπτωση των MacBook δείτε και το παρακάτω:

    Κρατήστε το MacBook σας με γωνία 75 μοιρών ώστε να μην στέκεται εντελώς κατακόρυφα.

    Χρησιμοποιήστε τον συμπιεσμένο αέρα για να φυσήξετε το πληκτρολόγιο ή μόνο τα πλήκτρα που παρουσιάζουν το πρόβλημα με μια κίνηση από τα αριστερά προς τα δεξιά.

    Περιστρέψτε το MacBook σας στη δεξιά πλευρά του και φυσήξτε ξανά το πληκτρολόγιο από τα αριστερά προς τα δεξιά.

    Επαναλάβετε την ενέργεια έχοντας περιστρέψει το MacBook σας στην αριστερή του πλευρά

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles