18.7 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως το iPad βοηθάει παιδιά που πάσχουν από αυτισμό

    trr_0588e

    H Shannon Des Roches Rosa έχει ένα 15 χρονών πλέον παιδί τον Leo, που από τους πρώτους μήνες της ζωής του έπασχε από σοβαρής μορφής αυτισμού. Η μητέρα στην προσπάθεια της να ενεργοποιήσει καλύτερα την αντίληψη του γιου της με το περιβάλλον αλλά και για να τον βοηθήσει να ομαλοποιήσει την κατάσταση του πήρε την απόφαση το 2010 να του πάρει ένα iPad που έκτοτε έχει γίνει αχώριστος σύντροφος του Leo.

    Από το blog που συντηρεί η μητέρα του νεαρού αγοριού:

    “Πλέον καταλαβαίνω πως δεν είναι μόνο τα εικονίδια του iPad αλλά και η ίδια η διεπαφή που κάνουν την συσκευή τόσο φιλική και χρηστική για τον Leo. H απλοποίηση αυτή τον βοηθάει έτσι ώστε να βασίζεται για κάθε ενέργεια του στην οπτική αλλά και στον σχεδιασμό που έχει καθορίσει εκείνος για κάποια ενέργεια του και που δεν θα αλλάξει την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει την συσκευή. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάποιον που πάσχει από αυτισμό που που το σώμα του πολλές φορές δεν κατανοεί τα θέλω του εγκεφάλου”

    Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε:

    “Πιστεύω με σιγουριά πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα για άτομα σαν το Leo που πάσχουν από αυτισμό σε ότι έχει να κάνει με τις εφαρμογές και το iPad καθώς και στην επίδραση αυτού στην ζωή τέτοιων ανθρώπων. Πλέον άτομα που πάσχουν από αυτισμό έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει κάποιες εφαρμογές που ο Leo χαίρεται να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Σύντομα θα γράψω και άλλο άρθρο σχετικά με τις μοναδικές εμπειρίες που έχει προσφέρει το iPad και οι εφαρμογές στον γιο μου και ποιος ξέρει ίσως το επόμενο άρθρο να είναι του ίδιου του Leo χρησιμοποιώντας την ACC εφαρμογή.”

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles