13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πως να κάνετε την Siri να σας διαβάζει κείμενα στα Ελληνικά στο iOS και macOS

    iphone-7-plus-speak-screen

    Αν και η Siri δεν είναι η τέλεια ψηφιακή βοηθός ακόμη πάρα αυτά έχει μια σειρά από άκρως βοηθητικές λειτουργίες για περισσότερα από ένα σενάρια της καθημερινής ζωής μας.

    Πολλοί από εσάς μπορεί να μην γνωρίζατε πως μπορείτε να την ενεργοποιήσετε έτσι ώστε να σας διαβάζει κείμενα και στα Ελληνικά ενώ παράλληλα κάνετε κάτι άλλο.

    Επίσης την ώρα που η Siri κάνει ανάγνωση ενός κείμενου εσείς μπορείτε άνετα να μεταβείτε σε διαφορετικές εφαρμογές!

    Πως η Siri διαβάζει κείμενα στο iOS

    Για να κάνετε την Siri να ξεκινήσει να μιλάει στο iOS θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ένα χαρακτηριστικό της Προσβασιμότητας – Accessibility.

    Πηγαίνετε στις iOS Settings – Ρυθμίσεις → General → Accessibility → Speech section.

    ios-speech-accessiblity-features1

    Και οι δύο επιλογές που θα βρείτε στην Εκφώνηση – Speak Selection (Εκφώνηση Επιλογής) και Speak Screen (Εκφώνηση Οθόνης) είναι πολύ χρηστικές και θα σας λύσουν τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις.

    Ενεργοποιώντας την πρώτη τότε αν επιλέξετε ένα κείμενο η Siri θα σας το διαβάσει. Αν επιλέξετε την δεύτερη επιλογή τότε η Siri θα σας διαβάσει οτιδήποτε είναι διαθέσιμο ως κείμενο στην οθόνη.

    Προσωπικά έχουμε ενεργοποιήσει και τους δύο τρόπους.

    Πως η Siri διαβάζει κείμενα στο macOS 

    Στο macOS η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική από ότι στο iOS.

    Θα πρέπει να πάτε από τις Ρυθμίσεις Accessibility → Speech και να ενεργοποιήσετε το Speak selected text when the key is pressed.

    Στιγμιότυπο 2017-03-11, 1.12.34 πμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles