25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πως να κάνετε έλεγχο του Activation Lock status μιας Apple συσκευής

    activation-lock-on

    Τον Ιανουάριο η Apple κατέβασε το web εργαλείο που επέτρεπε σε καθέναν από εμάς να ελέγξει το Activation Lock status μιας συσκευής.

    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των χρηστών και ειδικά για αυτούς που ενδιαφερόντουσαν να αγοράσουν μια μεταχειρισμένη Apple συσκευή.

    Το UnlockBoot ανακάλυψε σήμερα πως όσοι θέλουν να προβούν σε μια τέτοια αγορά μπορούν και μέχρι στιγμής τουλάχιστον να δοκιμάσουν έναν εναλλακτικό τρόπο για να ελέγξουν το Activation Lock status  της συσκευής μέσω του IMEI και το Apple Support website.

    Να τονίσουμε πως αυτός ο τρόπος δεν λειτουργεί πάντα και είναι πολύ πιθανό σύντομα η Apple να τον σταματήσει αλλά μέχρι τότε διαβάστε παρακάτω:

    H Apple κατά πάσα πιθανότητα κατέβασε το web εργαλείο του iCloud Activation Lock για λόγους ασφαλείας και για να σταματήσει επίδοξα hack σειριακών αριθμών.

    Το εν λόγω εργαλείο επέτρεπε στον οποιοδήποτε να ελέγξει αν ένα iPhone, iPad, iPod Touch ή Apple Watch ήταν κλεμμένο.

    Ας δούμε λοιπόν την εναλλακτική μέθοδο βήμα βήμα –

    1) Επισκεφτείτε το Apple Support website στον πλοηγό σας.

    2) Επιλέξετε το iPhone από την λίστα με τις συσκευές.

    3) Κάντε κλικ και αναζήτηση σε οποιαδήποτε κατηγορία όπως Battery ή Repairs & Physical Damage, και εν συνεχεία επιλέξτε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα

    4) Στην επόμενη σελίδα κάντε κλικ στο  Send in for Repair.

    5) Στην επόμενη σελίδα εισάγετε το IMEI ή MEID της συσκευής για να ελέγξετε το Activation Lock status.

    Activation-Lock-Apple-Support-pages-web-screenshot-001

    Αν το Find My iPhone ή το  Activation Lock είναι ενεργοποιημένα στην συσκευή τότε θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα αναφέρει πως “Sorry but we can’t create a repair while Find my iPhone is active”.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles