19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πρώην μηχανικοί της NASA ηγούνται της ομάδας αυτόνομης οδήγησης της Apple

    2015-Lexus-RX-450h_1

    Η Apple έχει κάποια πανέξυπνα μυαλά προερχόμενα από την NASA για το πρόσφατο project της για ένα αυτόνομης οδήγησης αυτοκίνητο όπως αποκαλύπτουν σήμερα μια σειρά από κείμενα που δείχνουν μια σειρά από επιστήμονες στην ομάδα της Apple.

    Μια νέα εγγραφή λοιπόν στην DMV αρχή της Καλιφόρνια παρουσιάζει την ταυτότητα των έξι οδηγών που θα χρησιμοποιήσει η Apple και που θα έχουν την άδεια για την αυτόνομη οδήγηση.

    Η Apple δουλεύει σιωπηλά στον χώρο την αυτόνομης οδήγησης τα τελευταία χρόνια. Όλα δείχνουν πως η εταιρεία αρχικά είχε σχεδιάσει να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες η εταιρεία εστιάζει πλέον μόνο στο λογισμικό για κάτι τέτοιο.

    Η αίτηση-εγγραφή στην DMV έφτασε στα χέρια της Wall Street Journal και δείχνει πως 3 από τους οδηγούς του project της Apple είναι μηχανικοί που είχαν δουλέψει στην NASA με ειδικότητες στην αναγνώριση 3D αντικείμενο και οργάνωση αλγορίθμων κίνησης.

    Στα ονόματα αυτά λοιπόν συναντάμε τον Shilpa Gulati  που δούλεψε στο αυτόνομο όχημα που σχεδίασε η NASA για την εξερεύνηση της Ευρώπης – δορυφόρου του πλανήτη Δία.

    Τα ηνία της ομάδας αυτής φέρετε να τα έχει ο professor Ruslan Salakhutdinov, που εντάχθηκε στο δυναμικό της Apple πέρυσι.

    Πρόσφατα και όπως είχαμε αναφέρει δόθηκε στην Apple η άδεια για την οδήγηση 3 αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους της Καλιφόρνιας – Το μοντέλο του αυτοκινήτου είναι το  2015 Lexus RX450h που φαίνεται και στην φωτογραφία του άρθρου.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles