13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Προγραμματιστής δείχνει πώς το GPT-4 του OpenAI μπορεί να δημιουργήσει εφαρμογές για iPhone χρησιμοποιώντας το SwiftUI

    Έχουν περάσει χρόνια από τότε που είδαμε την τεχνητή νοημοσύνη να εφαρμόζεται σε πολλές εφαρμογές λογισμικού, αλλά πιο πρόσφατα το ChatGPT και άλλα με παρόμοια τεχνητή νοημοσύνη έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή για την ικανότητα τους να δημιουργούν κείμενο, εικόνες, ακόμη και κώδικα. Με την ανακοίνωση του νέου GPT-4 από το OpenAI αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες εξερευνούν ήδη τις δυνατότητές του. Μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει εφαρμογές για iPhone χρησιμοποιώντας το SwiftUI.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το GPT ή το Generative Pre-training Transformer είναι η τεχνολογία πίσω από το δημοφιλές ChatGPT. Η νέα έκδοση, που ονομάζεται GPT-4, δείχνει ένα «μαζικό άλμα στον τομέα της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας». Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το GPT-4 μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και να δημιουργήσει περισσότερο κείμενο που μοιάζει με άνθρωπο και μπορεί επίσης να λύσει πιο δύσκολα προβλήματα με καλύτερη ακρίβεια.

    Και για όσους είχαν ήδη εκπλαγεί από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις προηγούμενες εκδόσεις του GPT, η νέα έκδοση προωθεί τις δυνατότητες ακόμη περισσότερο.

    Στο Twitter, ο προγραμματιστής Morten Just έδειξε πώς χρησιμοποίησε το GPT-4 για να δημιουργήσει μια εφαρμογή για iPhone που συνιστά πέντε νέες ταινίες στον χρήστη κάθε μέρα – απλώς ζητήστε από το AI να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα SwiftUI της Apple και διευκρίνισε ότι η εφαρμογή πρέπει να εμφανίζει τρέιλερ και την πλατφόρμα όπου κάθε ταινία είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση.

    Παραδόξως, το GPT-4 έδωσε τον κωδικό για μια εφαρμογή iPhone που κάνει ακριβώς αυτό που ζήτησε ο προγραμματιστής. Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο, ο κώδικας κατέληξε σε μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή που δείχνει μια λίστα με πέντε διαφορετικές ταινίες με την περιγραφή και το τρέιλερ για κάθε μία. Ο προγραμματιστής είπε ότι η πρώτη έκδοση είχε κάποια σφάλματα, αλλά το GPT-4 τα διόρθωσε “και ζήτησε συγγνώμη” στη συνέχεια.

    Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ για να μείνει, και παραδείγματα όπως αυτό δείχνουν τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας.

    Η Apple, για παράδειγμα, φέρεται να εργάζεται σε παρόμοια τεχνολογία για τις πλατφόρμες της. Νωρίτερα φέτος, το The Information ανέφερε ότι η εταιρεία θέλει οι χρήστες να μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές χρησιμοποιώντας την Siri στο μέλλον. Με το GPT-4, αυτό φαίνεται απολύτως δυνατό.

    Μέχρι τότε, για όσους ενδιαφέρονται, η Just έχει κοινοποιήσει τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής που δημιουργήθηκε από το GPT-4 στο GitHub.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.