23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Προγραμματιστές ασκούν αρνητική κριτική για τις εγκρίσεις τοποθεσίας στο iOS 13

    Το iOS 13 εισάγει μια σειρά από αλλαγές στο πως οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τοποθεσία του χρήστη. Μια νέα ομάδα προγραμματιστών ένωσε τις δυνάμεις της τονίζοντας πως αυτές οι αλλαγές είναι μη ανταγωνιστικές και μετέφεραν τα παράπονα τους απευθείας στον Tim Cook.

    Όπως αναφέρει το The Information, οι προγραμματιστές πιστεύουν πως αυτές οι αλλαγές που θα έρθουν με την iOS 13 έκδοση του λογισμικού θα κάνει κακό στην δουλειά τους και στα έσοδα τους. Επίσης κατηγορούν την Apple πως έχει διπλά στάνταρ σε ότι έχει να κάνει με την χρήση της τοποθεσίας των εφαρμογών.

    Οι προγραμματιστές που απέστειλαν αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας στον Tim Cook μεταξύ άλλων είναι οι

    • Tile
    • Arity
    • Life360
    • Zenly
    • Zendrive
    • Twenty
    • Happn

    Να υπενθυμίσουμε πως η iOS 13 φέρνει μια σειρά από αλλαγές στα δεδομένα τοποθεσίας και στις εγκρίσεις των χρηστών για αυτά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας οι χρήστες να έχουν μια πλήρη εικόνα για το πως μια εφαρμογή χρησιμοποιεί τα δεδομένα τοποθεσίας τους στο παρασκήνιο. Επίσης το η iOS 13 δίνει μια νέα επιλογή επιτρέποντας στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση μόνο μια φορά στην τοποθεσία του χρήστη.

    Τέλος η iOS 13 βάζει φρένο σε όσους προγραμματιστές χρησιμοποιούσαν το Bluetooth ή ένα WiFi δίκτυο για να υπολογίσουν την τοποθεσία του χρήστη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles