20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πρέπει να αγοράσεις το νέο iPad Pro; Πώς συγκρίνεται με το 2018 iPad Pro μοντέλο

    Η Apple λανσάρισε την 2020 iPad Pro γραμμή σχεδόν ενάμιση περίπου χρόνου μετά την έλευση των 2018 iPad Pro που είχαν έρθει με ένα νέο σχεδιασμό με λεπτότερα πλαίσια, χωρίς Home Button, USB-C συνδεσμολογία και άλλα. Τα νέα 2020 11 ιντσών και 12.9 ιντσών μοντέλα φέρνουν μια σειρά από hardware αναβαθμίσεις και δυνατότητες όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο. Αν είστε στην αγορά λοιπόν για ένα νέο iPad ή είστε κάτοχος ενός 2018 iPad Pro σίγουρα θα αναρωτιέστε αν αξίζει να επενδύσετε στα νέα Pro tablet της Apple.

    Επεξεργαστής, Αποθηκευτικός χώρος, και RAM

    Η Apple συχνά θα δίνει ένα ποσοστό του πόσο γρηγορότερος είναι ένας από τους επεξεργαστές της A σειράς σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Με τον νέο A12Z του 2020 iPad Pro η Apple ανέφερε:

    “Τώρα με τον νέο A12Z Bionic το iPad Pro είναι γρηγορότερο και πιο ισχυρό από τα περισσότερα PC Laptops της αγοράς”

    Η Apple είχε αναφέρει κάτι αντίστοιχο και με τον A12X επεξεργαστή των 2018 iPad Pro και έτσι και με βάση ότι και ο νέος επεξεργαστής ανήκει στην οικογένεια A12 μας κάνει να πιστεύουμε πως έχουμε μικρές βελτιώσεις σε αυτό τον τομέα.

    Η αλήθεια είναι όμως πως το A12X ήδη προσέφερε απίστευτες επιδόσεις που έφταναν σχεδόν το 2018 MacBook Pro. Έτσι ο A12Z είναι σίγουρα ικανός να ανταπεξέλθει και μάλιστα με άνεση απαιτητικές εργασίες.

    “Σχεδιασμένος για τις πιο απαιτητικές εργασίες όπως 4K βίντεο επεξεργασία και σχεδιασμό 3D μοντέλων το iPad Pro δέχεται ακόμη μια ενίσχυση στις αποδόσεις του με τον νέο A12Z Bionic επεξεργαστή μαζί με βελτιωμένη θερμική διαχείριση και ακόμη μεγαλύτερη ομαλότητα στις επιδόσεις.”

    Αυτή την φορά το βασικό μοντέλο του νέου iPad Pro έχει την διπλάσια χωρητικότητα και έτσι έρχεται στα 128 GB κάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

    Ακόμη μια νέα βελτίωση είναι πως τα νέα iPad Pro μοντέλα έχουν πλέον 6 GB RAM σε σύγκριση με τα 2018 μοντέλα που ερχόντουσαν με 4 GB RAM εκτός από αυτά που είχαν 1 TB αποθηκευτικό χώρο.

    Κάμερα

    Εδώ έχουμε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές του νέου iPad Pro που ενσωματώνει πλέον ένα τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος όπως η iPhone 11 σειρά. Πέρα από την προσθήκη του νέου ultrawide φακού, του πιο φωτεινού φλας, η Apple πρόσθεσε και ένα LiDAR Scanner για ακόμη πιο βελτιωμένες εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

    Σίγουρα για τον νέο αυτό αισθητήρα θα μάθουμε περισσότερα με το ντεμπούτο της iOS 14 έκδοσης όπου και η Apple θα ενεργοποιήσει κατά πολύ περισσότερο αυτό τον LiDAR Scanner αισθητήρα.

    Μαζί με τον νέο ultrawide φακό και τον LiDAR αισθητήρα μια πιο μικρή αναβάθμιση έχουμε και στον wide φακό με βελτιώσεις στην λήψη 4K βίντεο και slo-mo βίντεο.

    Οθόνη

    Το 2020 11-ιντσών και 12.9-ιντσών iPad Pro έχει την ίδια Liquid Retina display που είδαμε στα μοντέλα του 2018 . Αλλά όπως αναφέραμε και στην περίπτωση του επεξεργαστή ήδη αυτή η οθόνη με τον 120Hz ρυθμό ανανέωσης της ήταν άριστη και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

    Μέγεθος, Βάρος, και Αυτονομία μπαταρίας

    Το ίδιο συμβαίνει και με αυτά τα specs μιας και δεν έχουμε αλλαγές πέρα από το γεγονός πως τα 2020 iPad Pro είναι μερικά γραμμάρια πιο βαριά από τα 2018 μοντέλα – λογικά εξαιτίας της νέας διάταξης των αισθητήρων της κάμερας στο πίσω μέρος.

    Magic Keyboard + trackpad

    Μια από τις νέες μεγάλες αλλαγές που έρχονται μαζί με τα 2020 iPad Pro είναι το νέο Magic πληκτρολόγιο το οποίο για πρώτη φορά έχει ένα ενσωματωμένο trackpad που θα έχει την πλήρη υποστήριξη του αναβαθμισμένου κέρσορα που έρχεται με την iPadOS 13.4.

    Όπως όλα δείχνουν το Magic αυτό πληκτρολόγιο είναι συμβατό και με τα 2018 μοντέλα σύμφωνα και με το site της ίδιας της Apple.

    Ακόμη μια αλλαγή που φέρνει η 2020 iPad Pro αναβάθμιση είναι και η συμβατότητα με το WiFi 6. Είναι η πρώτη συσκευή από το iPhone 11 και έπειτα που φέρνει μια τέτοια υποστήριξη. Ακόμη και τα νέα MacBook Air αλλά και το 16 ιντσών MacBook Pro δεν υποστηρίζουν αυτό το νεότερο πρωτόκολλο.

    Συμπέρασμα

    Το να αποφασίσει κάποιος αν το 2020 iPad Pro είναι για αυτόν έχει μάλλον να κάνει με το πόσο αξία δίνει στην νέα κάμερα, στην αναβάθμιση του επεξεργαστή και της RAM και της WiFi υποστήριξης. Αν υποθέσουμε πως τελικά το Magic πληκτρολόγιο είναι συμβατό και με τα 2018 μοντέλα τα παραπάνω είναι τα βασικά στοιχεία διαφοροποίησης τους.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles