20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ποιες είναι οι διαφορές των AirPods και των AirPods Pro; | Αναλυτική σύγκριση

    Η Apple μόλις ανακοίνωσε τα νέα AirPods Pro με μια λίστα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως η ακύρωση θορύβου, το Transparency mode, έναν in-ear σχεδιασμό με διαφορετικά tips για καλύτερη εφαρμογή, ασύρματη θήκη φόρτισης, και αντοχή στον ιδρώτα και στο υγρό στοιχείο.

    Όπως φαίνεται και από την ονομασία τους τα AirPods Pro είναι τα καλύτερα AirPods που έχει κυκλοφορήσει η Apple μέχρι σήμερα. Έχουν νέα χαρακτηριστικά αλλά και φυσικά μια πιο υψηλή τιμή στα $249, αναμένουμε την επίσημη τιμολόγηση στην Ελλάδα.

    AirPods Pro vs. AirPods σύγκριση

    Υπάρχουν 5 βασικά χαρακτηριστικά που έχουν τα AirPods Pro και που δεν έχουν τα 2ης γενιάς AirPods:

    • Active noise cancellation – Ακύρωση θορύβου
    • Audio Transparency mode
    • IPX4 water/sweat resistance – Αντοχή στον νερό και στον ιδρώτα
    • Adaptive EQ
    • In-ear σχεδιασμό με 3 διαφορετικά tips εφαρμογής

    In-ear design

    Σε ότι αφορά την εφαρμογή η Apple ονομάζει τον in-ear σχεδιασμό με τα tips σιλικόνης μια παραμετροποιήσιμη εφαρμογή στα αυτιά του χρηστή ενώ με τα AirPods δεύτερης γενιάς έχουμε μια universal εφαρμογή.

    Ο In-ear σχεδιασμός σίγουρα θα είναι συμβατός με την μορφολογία των περισσότερων αυτιών των χρηστών ειδικά μιας και έχουμε tips – μικρά, μεσαία, και μεγάλα. Υπάρχει ακόμη και ένα τεστ εφαρμογής αυτών έτσι ώστε ο χρήστης να είναι σίγουρος πως έχει επιλέξει τα σωστά tips.

    Active noise cancellation

    Ο απομάκρυνση θορύβου και το Transparency Mode είναι σίγουρα δύο από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά.

    Η Apple αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Φανταστικά ελαφριά ακουστικά με ακύρωση θορύβου, τα AirPods Pro απομακρύνουν τους ήχους από το περιβάλλον έτσι ώστε να εστιάζεται σε αυτό που πραγματικά θέλετε να ακούσετε. Τα AirPods Pro χρησιμοποιούν 2 μικρόφωνα για να δώσουν μια αναβάθμιση έκδοση ακύρωσης θορύβων.”

    Transparency mode

    Για καλύτερη επίγνωση το Transparency mode επιτρέπει την είσοδο στα ακουστικά ήχων από το περιβάλλον έτσι ώστε να μπορείτε και εσείς να μιλάτε με κάποιον ενώ φοράτε τα νέα ακουστικά και ακούτε κάτι χωρίς να χρειάζεται να φωνάζετε προς το συνομιλητή που θα έχετε μπροστά σας. Επίσης αυτό το mode είναι ιδανικό για όσους τρέχουν, κάνουν ποδήλατο και γενικότερα αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους.

    Adaptive EQ

    Σε ότι αφορά το Adaptive EQ χαρακτηριστικό η Apple αναφέρει πως αυτό είναι μια καινοτομία δική της μιας και επιτρέπει αυτόματα στους τόνους της μουσικής να διαμορφώνονται δυναμικά δίνοντας ένα πλούσιο ηχητικό αποτέλεσμα.

    Αντοχή στο νερό και στον ιδρώτα

    Αν και τα 1ης και 2ης γενιάς AirPods έχουν αποδείξει πως είχαν κάποια αντίσταση στον ιδρώτα και στο νερό τα AirPods Pro και επίσημα παρουσιάζουν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μιας και είναι συμβατά με το IPX4 πρωτόκολλο.

    AirPods Pro vs. AirPods άλλες διαφορές

    Τα νέα AirPods Pro έρχονται με ένα βελτιωμένο Force αισθητήρα. Με τα AirPods 1ης και 2ης γενιάς υπάρχουν δύο επιλογές μόνο για να γίνει παραμετροποίηση του διπλού tap του αριστερού και δεξιού AirPod.

    Στα AirPods Pro έχουν μονό, διπλό και τριπλό tap καθώς και παρατεταμένο πάτημα έτσι ώστε να γίνει εναλλαγή μεταξύ ακύρωσης θορύβου και transparency mode.

    Ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη είναι η προσθήκη ενός USB-C to lightning καλωδίου.

    Μέγεθος και Βάρος

    Σε ότι αφορά το μέγεθος τα νέα Pro ακουστικά είναι ελαφρώς πιο κοντά αλλά λίγο πιο πλατιά από τα AirPods 1ης και 2ης γενιάς. Στον τομέα του βάρους είναι ελαφρός πιο βαριά μιας και ζυγίζουν 5.4 γραμμάρια σε σύγκριση με τα 4 γραμμάρια των AirPods.

    Αυτονομία

    Τα AirPods Pro έχουν την ίδια 5 ωρών αυτονομία όπως και 2ης γενιάς AirPods χωρίς την χρήση του χαρακτηριστικού της απομάκρυνσης θορύβων. Όταν το χαρακτηριστικό αυτό ενεργοποιηθεί δίνουν μια εντυπωσιακή αυτονομία 4.5 ωρών συνεχής ακρόασης χωρίς φόρτιση.

    Όπως και τα AirPods έτσι και τα AirPods Pro προσφέρουν 24 ωρών αυτονομία όταν γίνει χρήση της ασύρματης θήκης φόρτισης τους. Επίσης και εδώ έχουμε μια γρήγορη φόρτιση που δίνει μια ώρα ακρόασης για 5 λεπτά φόρτισης στην θήκη.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles