17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Παρουσίαση νέου iPad Pro 9.7 ιντσών με A9X, Apple Pencil και άλλα νέα χαρακτηριστικά

     

    Στιγμιότυπο 2016-03-21, 8.59.35 μμ

    Όπως σας είχαμε ενημερώσει και τις προηγούμενες ημέρες, η Apple μόλις παρουσίασε στο event της στο Cupertino, το νέο iPad Pro, μαζί με τα iPhone και τα νέα Apple Watch bands, καθώς κι άλλα νέα χαρακτηριστικά για το λογισμικό iOS 9.3. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα συσκευή είναι μικρότερη κι έρχεται στις 9.7 ίντσες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μοιράζεται τα ίδια εσωτερικα χαρακτηριστικά με το μεγαλύτερο αδερφό του, το iPad Pro 12 ιντσών και δεν έρχεται ως ένα iPad Air τρίτης γενιάς.

    Στιγμιότυπο 2016-03-21, 8.59.58 μμ

    Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν επεξεργαστή Α9Χ, ανάλυση οθόνης 2048 × 1536 με δυνατότητα υποστήριξης του Apple Pencil, το Smart Connector το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση διάφορων accessories τα οποία έρχονται σε επαφή με το iPad μαγνητικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι τόσο ελαφρύ όσο είναι το iPad Air 2.

    Η οθόνη του νέου iPad Pro σε σύγκριση με το iPad Air 2 έχει λιγότερη αντανάκλαση και την λιγότερη από οποιοδήποτε άλλο tablet της αγοράς χάρη στην τεχνολογία που η Apple ονομάζει True Tone Display. Επίσης δίνει καλύτερη πυκνότητα στα χρώματα και έχουμε μια πιο καλύτερη απεικόνιση του μαύρου. Η ανανέωση της οθόνης – refresh rate είναι επίσης κατά πολύ μεγαλύτερη.

    New-iPad-Pro-camera

    Νέοι αισθητήρες που έρχονται με την τεχνολογία True Tone δίνουν στο iPad την δυνατότητα να υπολογίζει την θερμοκρασία των χρωμάτων και τον φωτισμό και έτσι να εναρμονίζει την φωτεινότητα αυτόματα με το περιβάλλον που βρίσκεται ο χρήστης.

    Όπως και το μεγαλύτερο iPad Pro έτσι και το 9.7 ιντσών αυτό μοντέλο έχει ένα σύστημα τεσσάρων ηχείων που δίνουν 2 φορές ισχυρότερο ήχο σε σύγκριση με το iPad Air 2.

    Επίσης έχουμε και την έλευση ενός μικρότερου Smart Keyboard που συνδέεται με το νέο iPad Pro μέσω της Smart Connector συνδεσμολογίας. Έχουμε υποστήριξη και Apple Pencil.

    Στον τομέα της κάμερας η Apple έφερε το σύστημα του iPhone 6S και στο νέο iPad Pro. Η ανάλυση της εμπρόσθιας κάμερας είναι πλέον 5 MP και έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία True Tone Flash.

    Στην οπίσθια πλευρά συναντούμε την iSight κάμερα όπου αναβαθμίστηκε στα 12 MP με Focus Pixels, Live Photos υποστήριξη και γενικότερα όλα τα χαρακτηριστικά που έχουμε και τον αισθητήρα κάμερας του iPhone 6S. Επίσης μπορεί και κάνει καταγραφή 4K βίντεο.

    Το νέο iPad Pro είναι επίσης και επίσημα το πρώτο iPad με ένα flash.

    New-ipad-pro-pricing

    Το νέο iPad Pro θα έρθει στους χρωματισμούς Silver, Gold, Space Grey και για πρώτη φορά Rose Gold. Το βασικό μοντέλο ξεκινάει στα 32 GB με μια τιμή στα $599. Το μοντέλο στα 128 GB θα στοιχίζει $749 ενώ θα έχουμε και ένα μοντέλο στα $899 με μια χωρητικότητα στα 256 GB!!

    H Apple ανοίγει τις προ παραγγελίες αυτή την Πέμπτη και η επίσημη διάθεση στην αγορά ξεκινάει την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles