23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Ο Tim Cook στην Ιρλανδία για την παραλαβή βραβείου, αναφέρει πως ένα νέο πλαίσιο φορολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αναγκαίο

    Ο Tim Cook είναι στην Ιρλανδία για να λάβει ένα βραβείο που αναγνωρίζει τα 40 χρόνια επενδύσεων της Apple στην χώρα. Το βραβείο θα του το παραδώσει ο πρωθυπουργός της χώρας Leo Varadkar.

    Ο Cook δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά στην κριτική που ασκείται στην Apple από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποφυγή φόρων στην χώρα αυτή.

    Ο Cook τόνισε πως όλοι πλέον γνωρίζουν πως το σύστημα φόρων σε παγκόσμια βάση για τις μεγάλες εταιρείες πρέπει να αναδιαμορφωθεί εκ νέου.

    “Νομίζω και με βάση της λογικής ότι όλοι γνωρίζουν πως πρέπει να αλλάξει και είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα υποστηρίξει πως το τωρινό σύστημα φορολογίας ή το προηγούμενο ήταν ένα τέλειο σύστημα. Είμαι αισιόδοξος πως σίγουρα θα βρεθεί μια λύση”

    Περισσότερες πλέον από 130 χώρες έχουν αποφασίσει από κοινού για την ανάγκη μιας οργανωμένης αλλαγής στην φορολόγηση έτσι ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενο αποφυγής φόρων από εταιρείες. Η Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) δουλεύει πάνω σε ένα πλάνο το οποίο θα επαληθεύει πως οι εταιρείες πληρώνουν τον αντίστοιχο φόρο στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

    “Η Apple αλλά και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες στο μέλλον θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους στις χώρες όπου πουλάνε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η Apple για παράδειγμα δεν θα μπορεί να περνάει κέρδη από άλλα Apple Store της Ευρώπης μέσω της Ιρλανδίας και έτσι να αποφεύγει τους φόρους από τις χώρες αυτές.”

    Ο Cook επίσης όπως συνηθίζει σε τέτοια ταξίδια στο εξωτερικό συναντήθηκε και με τοπικούς καλλιτέχνες, προγραμματιστές αλλά και εργαζομένους σε Apple Stores.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles