Tuesday, May 21, 2024

Ο MacBook κατασκευαστής Compal δέχθηκε επίθεση λύτρων ύψους $17M την χειρότερη στιγμή για την Apple

Ο MacBook κατασκευαστής Compal φέρεται να έχει δεχτεί επίθεση της μορφής ransomware μέσα στο Σαββατοκύριακο με τους hacker να αναφέρουν πως έχουν στην κατοχή τους κρυπτογραφημένα αρχεία τα οποία έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν.

Τα νέα αυτά έρχονται λίγο πριν το σημερινό event της Apple όπου και θα ανακοινωθούν τα πρώτα Apple Silicon MacBook και την στιγμή που η Apple λέγεται πως έχει τοποθετήσει μεγάλες παραγγελίες για τα επόμενης γενιάς MacBook της.

Το Bleeping Computer αναφέρει πως οι hackers ζητάνε 1,100 Bitcoin, αξίας περί τα $17 εκατομμύρια.

“Η Beeping Computer επιβεβαίωσε ότι η Compal δέχτηκε μια dopplepaymer ransomware επίθεση. Η doppelpaymer είναι ένας ransomware οργανισμός που στοχεύει εταιρείες αποκτώντας πρόσβαση και δικαιώματα διαχειριστών. Μόλις έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μιας εταιρείας εγκαθιστούν ransomware σε όλα τα τερματικά αυτού.”

Η Compal αρνήθηκε την αναφορά αυτή αλλά όλα δείχνουν πως μάλλον έχει πέσει θέμα επίθεσης. Η εταιρεία αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές της Apple στα MacBook.

*Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.