21.1 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Αναφορά: Τα “iPhone 13 Pro” μοντέλα θα έχουν μια Low-Power LTPO τεχνολογία οθόνης

    Η Apple θα υιοθετήσει στο άμεσο μέλλον OLED οθόνες με τεχνολογία LPTO σε τουλάχιστον 2 iPhone μοντέλα της για το 2021, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το Κορεατικό site The Elec.

    Από το δημοσίευμα:

    “Η LG Display θα επεκτείνει την παραγωγική της γραμμή στα OLED πάνελ της έτσι ώστε να έχει αποκλειστική παραγωγή για την Apple. Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει την LTPO τεχνολογία σε αυτά τα πάνελ και θα προορίζεται αυτή η παραγωγή για τα iPhone την επόμενη χρονιά.”

    Η νέα αυτή τεχνολογία θα δώσει ακόμη καλύτερη ενεργειακές επιδόσεις στα πάνελ και στο σύστημα που ανάβει και σβήνει τα pixels στην οθόνη. Με την υιοθέτηση της θα έχουμε καλύτερη αυτονομία στις συσκευές και επίσης μια ευκολότερη έλευση χαρακτηριστικών όπως ProMotion και Always on.

    To Pro Motion χαρακτηριστικά επιτρέπει ρυθμό ανανέωσης οθόνης μέχρι και 120Hz και μεταβάλλεται ανάλογα με το περιεχόμενο που βλέπει εκείνη την στιγμή ο χρήστης στην οθόνη του. Η τεχνολογία αυτή έκανε το ντεμπούτο της στο iPad Pro το 2017. Υπήρχαν φήμες πως κάποια από τα iPhone 12 μοντέλα θα ερχόντουσαν με το ProMotion χαρακτηριστικό αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε μάλλον γιατί η Apple φοβήθηκε την επιβάρυνση που θα είχε στην αυτονομία των συσκευών ειδικά και μετά την προσθήκη της 5G τεχνολογίας.

    Τα Apple Watch Series 5 και Series 6 έχουν ήδη LTPO οθόνες που τους δίνουν αυτονομία μέχρι και 18 ώρες και με always on οθόνη.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.