18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Kostas Eleftheriou απογοητευμένος αποσύρει την FlickType εφαρμογή από το App Store, σε τέλμα οι σχέσεις του με την Apple

    Η FlickType ανακοίνωσε σήμερα πως αφαιρεί την iPhone εφαρμογή πληκτρολογίου για για τους τυφλούς χρήστες μετά από την μη έγκριση της τελευταίας της αναβάθμισης από την Apple και την άρνηση της να απαντήσει στον Έλληνα προγραμματιστή.

    Ακόμη και χωρίς νέα χαρακτηριστικά ή αλλαγές η Apple απέρριψε την εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Ελευθερίου η Apple ανέφερε πως η FlickType Watch εφαρμογή πληκτρολογίου δεν λειτουργεί χωρίς πλήρη πρόσβαση κάτι το οποίο του το είχε αναφέρει και κατά το παρελθόν πριν τρία χρόνια. Τότε είχε καταφέρει να ασκήσει έφεση για αυτή την απόφαση και η Apple τελικά άλλαξε στάση αλλά αυτή την φορά δεν έγινε το ίδιο.

    “Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την Apple συνολικά 9 φορές την περασμένη εβδομάδα χωρίς επιτυχία. Πλέον φαίνεται πως αγνοούν τις προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους απευθείας. Όλα αυτά παρά το γεγονός πως μας είχαν πει να αισθανθούμε άνετα να επικοινωνήσουμε μαζί τους αν θέλαμε κάποια διευκρίνηση. Η ιστορία των μη εγκρίσεων μας πλέον φτάνει τις 40 σελίδες με επαναλαμβανόμενες και μη λογικές θέσεις και επιχειρήματα για αυτές που οδηγούν σε αγανάκτηση και καθυστερήσεις παρά βοηθούν τον τελικό χρήστη. Και το να διαχειριστής ένα review μιας εφαρμογή δεν θέλει απλά πολύ χρόνο αλλά σε κουράζει και συναισθηματικά.”

    Ο Έλληνας προγραμματιστής επίσης αναφέρει πως το API της Apple για πληκτρολόγια τρίτων είναι άθλιο και από το 2014 και έπειτα τα APIs που έχει δώσει η εταιρεία στους προγραμματιστές είναι με λάθη και συνέχειες και ειδικά σε ότι έχει να κάνε με χαρακτηριστικά προσβασιμότητας.

    Ο Ελευθερίου συνεχίζει αναφέροντας πως η γενικότερη σχέση της Apple με τους προγραμματιστές πληκτρολογίων είναι εχθρική και η δεκαετή ενασχόληση του στον χώρο αυτό έχει πολλές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

    Ο ίδιος υποστηρίζει πως η εταιρεία του θα κάνει μήνυση στην Apple για την άρνηση πρόσβασης στην εφαρμογή αυτή στο App Store για ολόκληρους μήνες.

    Ο προγραμματιστής επίσης, και όπως σας έχουμε αναφέρει και παλαιότερα είναι γνωστός πλέον στον χώρο για την παρουσίαση εφαρμογών- απάτες στο App Store. Από την στιγμή της δικαστικής διαμάχης της Epic με την Appple ένα από τα μεγάλα επιχειρήματα της Apple είναι πως δεν θέλει app store τρίτων ή την δυνατότητα sideloading εφαρμογών γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει το οικοσύστημα του iPhone ανασφαλές σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που έχει αποδείξει πολλές φορές ο Ελευθερίου είναι πως πάρα αυτά υπάρχουν πολλές εφαρμογές απάτες στο App Store με την Apple κάποιες φορές να τις κάνει ακόμη και διαφήμιση.

    Στο τέλος ο Ελευθερίου αναφέρει πως η Apple απέρριψε ακόμη και την ιδέα του να κρατηθεί αυτή η εφαρμογή πληκτρολογίου ως TestFlight beta.

    Σε ότι αφορά την Apple Watch έκδοση της εφαρμογής αυτή θα παραμείνει διαθέσιμη στους χρήστες και μόνο η iPhone έκδοση για χρήστες με προβλήματα όρασης αφαιρείτε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.