17.1 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Ο Jony Ive εμφανίστηκε στο WSJ. Μίλησε για την δουλειά του στην Apple και για την φιλοσοφία σχεδιασμού που ασπάζεται

    Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Sir Jony Ive, θα εμφανιστεί στο εξώφυλλο του WSJ αργότερα αυτόν τον μήνα, αναλογιζόμενος τη δουλειά του στην Apple και τη σχεδιαστική φιλοσοφία σε μια ευρεία συνέντευξη.

    Η συνέντευξη καλύπτει θέματα όπως τα νιάτα του Άιβ, η πρώτη συνάντηση με τον Steve Jobs και η δουλειά του στην Apple και η πρόσφατη δουλειά στην εταιρεία σχεδιασμού του LoveFrom. Αναλογιζόμενος το ξεκίνημά του στην Apple, ο Ive είπε:

    «Ήθελα να γίνω μέρος αυτής της τρελής εταιρείας στην Καλιφόρνια», λέει τώρα ο ίδιος. Το Corporation είναι μια λέξη που με εκνευρίζει τονίζει χαρακτηριστικά. «Μια ομάδα ανθρώπων που είναι πραγματικά ενωμένοι με μια κοινή αίσθηση σκοπού» είναι αυτό που προτιμά για τον όρο αυτό, και αυτό ήλπιζε αρχικά να βρει στην Apple. Αντίθετα, αμέσως μετά την ένταξη του, η εταιρεία άρχισε να παρασύρεται. Το tablet Newton που σχεδίασε το 1992 εγκωμιάστηκε από τους κριτικούς αλλά σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκε από τους καταναλωτές. Η Apple άρχισε να ατροφεί και να μπαίνει σε έναν στόχο εξαγοράς. «Τα πιο σημαντικά μαθήματα που δεν θα επέλεγες ποτέ να μάθεις γιατί είναι τόσο οδυνηρά», λέει ο Ive. «Ο θάνατος μιας εταιρείας είναι τόσο άσχημος».

    Ο Ive όταν γνώρισε τον Steve Jobs μετά την επιστροφή του στην Apple το 1997:

    Ο Ive, τότε 30, υπέθεσε ότι ο Jobs θα προσλάμβανε έναν πιο διάσημο σχεδιαστή για να τον αντικαταστήσει, αλλά κάτι απροσδόκητο συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση. «Έκανα κλικ με τον Steve με τρόπο που δεν είχα ξανακάνει με κάποιον και δεν το έκανα ποτέ ξανά έως τώρα».

    Για τον σκοπό του ο ίδιος τονίζει:

    «Μου αρέσει να φτιάχνω πράγματα που είναι βαθιά χρήσιμα», προσθέτει. «Είμαι πολύ πρακτικός τεχνίτης».

    Συζήτησε επίσης τη σημασία της γλώσσας και της δημιουργικότητας, το μειονέκτημα της αναστάτωσης και την περιέργεια:

    «Η επιτυχία είναι ο εχθρός της περιέργειας», «Είμαι τρομοκρατημένος και αηδιασμένος όταν οι άνθρωποι είναι είναι χωρίς περιέργεια», λέει. “Είναι η ρίζα τόσων κοινωνικών δυσλειτουργιών και συγκρούσεων… Μέρος του γιατί γίνομαι τόσο έξαλλος όταν οι άνθρωποι απορρίπτουν τη δημιουργικότητα είναι ότι [όταν] μια δραστηριότητα που ασκείται στην πιο ευγενή και συνεργατική της μορφή, σημαίνει μια ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώνονται με ενσυναίσθηση και ανιδιοτέλεια. Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι η διαδικασία δημιουργίας με μεγάλες ομάδες ανθρώπων είναι πραγματικά δύσκολη και είναι επίσης απίστευτα δυνατή».

    Ο Ive θα παρουσιαστεί στο “Innovators Issue” του Νοεμβρίου, στα περίπτερα το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου. Ο Ive είναι ένα από τα οκτώ εξώφυλλα που αντιπροσωπεύουν κάθε έναν από τους φετινούς αποδέκτες των βραβείων. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.