23.3 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Η Apple μειώνει τους προϋπολογισμούς και εφαρμόζει ευρύ πάγωμα προσλήψεων, σύμφωνα με ισχυρισμούς

    Ενώ η Apple έχει αναγνωρίσει ότι έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις εν μέσω ανησυχιών για οικονομική ύφεση, μια νέα αναφορά από το Insider έχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα εσωτερικά σχέδια της εταιρείας. Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Apple έχει «παύσει σχεδόν όλες τις προσλήψεις» και αυτό το πάγωμα θα μπορούσε να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2023…

    Ο Tim Cook είπε ότι η Apple έχει επιβραδύνει τα ποσοστά προσλήψεων εν μέσω ευρύτερων ανησυχιών για την οικονομία, αλλά ότι θα εξακολουθούσε να προσλαμβάνει σε «σκόπιμη βάση». Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple απέλυσε έναν αριθμό εργολάβων προσλήψεων. Η σημερινή έκθεση λέει ότι η Apple σχεδιάζει στην πραγματικότητα περισσότερη επιβράδυνση από ό,τι έχει αναγνωρίσει δημόσια.

    Επικαλούμενη «τρεις πηγές με στενή γνώση των συνομιλιών» λέει ότι η Apple έχει ενημερώσει το προσωπικό σε πολλά τμήματα ότι «δεν θα προσλάβει νέα άτομα για αρκετούς μήνες». Αυτό το πάγωμα προσλήψεων θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους της Apple, το οποίο ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Σε μια δήλωση στο Insider, ένας εκπρόσωπος της Apple επανέλαβε αυτό που έχει πει δημόσια ο Tim Cook:

    «Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε, αλλά λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος, ακολουθούμε μια πολύ σκόπιμη προσέγγιση σε ορισμένα σημεία της επιχείρησης», είπε. «Είμαστε πολύ σίγουροι για το μέλλον της Apple και επενδύουμε μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε έξυπνες αποφάσεις που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε την καινοτομία μακροπρόθεσμα».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.