14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple,Tim Cook, θα δεχθεί σημαντική μείωση στον μισθό του μετά τα σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε πέρυσι

    Η συνολική αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple Tim Cook ήταν 99,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με δήλωση πληρεξουσίου της εταιρείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η αποζημίωση του περιελάμβανε μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 83 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία μετοχών και 13,4 εκατομμύρια δολάρια σε άλλες μορφές αποζημίωσης. Η συνολική αποζημίωση του Cook το 2021 ήταν 98,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Cook θα υποστεί σημαντική μείωση μισθού το 2023, όπως σημειώνει ο Mark Gurman του Bloomberg. Με βάση τα σχόλια των μετόχων και τη σύσταση του Cook να προσαρμόσει την αποζημίωση του υπό το φως των σχολίων, η έκθεση δείχνει ότι η αποζημίωση στόχος του για το 2023 θα είναι 49 εκατομμύρια δολάρια, που είναι πάνω από 40% μικρότερη από την αποζημίωση στόχο του το 2022.

    Παρά τη μείωση των αποδοχών, η Επιτροπή Αμοιβών της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία είχε «εξαιρετικές επιδόσεις» το 2022 υπό την ηγεσία του Cook, ο οποίος υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 2011. Η δήλωση πληρεξουσίου δείχνει ότι το ποσοστό των RSU που βασίζονται στην απόδοση που χορηγήθηκαν στην Cook αυξήθηκε από το 50% έως το 75% του μετοχικού βραβείου στόχου του 2023.

    Ενόψει της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Apple στις 10 Μαρτίου, ο Cook μοιράστηκε ένα μήνυμα στους μετόχους και αποσπασματικά έχουμε το παρακάτω:

    Οι παγκόσμιες προκλήσεις με όλους μας σήμερα – από τον πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη, έως τις μόνιμες επιπτώσεις της πανδημίας – κάνουν αυτή τη στιγμή αναγκαία την σκόπιμη και στοχαστική δράση. Δεν είναι όμως καιρός να αποσυρθούμε από το μέλλον. Διαχειριζόμαστε πάντα την Apple μακροπρόθεσμα και αυτό σημαίνει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, στους ανθρώπους και στη θετική διαφορά που μπορούμε να κάνουμε στον κόσμο.

    Σήμερα, έχουμε την ισχυρότερη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που είχαμε ποτέ και η τεχνολογία μας δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στους χρήστες μας με περισσότερους τρόπους. Και οι πιο πρόσφατες καινοτομίες μας βοηθούν πολλούς από εμάς να εκμεταλλευτούμε τη δημιουργικότητά μας, να συνδεθούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα, να βρούμε ψυχαγωγία και χαρά και να ζήσουμε πιο ασφαλείς και υγιείς ζωές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.