24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ολλανδική αρχή επικυρώνει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple

    Η Ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών (ACM) αποφάνθηκε ότι το σχέδιο της Apple να επιτρέψει στις εφαρμογές γνωριμιών του App Store να χρησιμοποιούν μεθόδους πληρωμής τρίτων για αγορές εντός εφαρμογής δεν πληροί επαρκώς τις απαιτήσεις προηγούμενης απόφασης.

    Ως αποτέλεσμα, η ACM έπληξε την Apple με ένα αρχικό πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά συνέπεια ενώ τα πρόστιμα θα συνεχίσουν να αξιολογούνται με 5 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα έως και 50 εκατομμύρια ευρώ κατ ‘ανώτατο όριο μέχρι να συμμορφωθεί η Apple.

    Την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της Apple ότι οι εφαρμογές γνωριμιών στο Ολλανδικό App Store θα έχουν την επιλογή να επιτρέψουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν πληρωμές τρίτων για αγορές εντός εφαρμογής, η ACM δήλωσε ότι θα αξιολογήσει εάν αυτές οι αλλαγές πληρούν τις απαιτήσεις προηγούμενης απόφασης.

    Η ACM είχε προηγουμένως αποφανθεί ότι το App Store της Apple είναι άδικο και η Apple επιδίδεται σε επιχειρηματικές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Ένα σημαντικό ερώτημα σχετικά με τα σχέδια της Apple είναι η πρόθεσή της να συνεχίσει να λαμβάνει προμήθεια για αγορές εντός εφαρμογής που πραγματοποιούνται με εφαρμογές γνωριμιών, ακόμη και αν ο προγραμματιστής χρησιμοποιεί μια μέθοδο πληρωμής τρίτου μέρους. Η Apple δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια θα είναι η προμήθεια της ή πώς σκοπεύει να την εφαρμόσει.

    Η Apple δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια δήλωση για αυτό το πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.