23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Οι πειρασμοί του να πάει κάποιος στην πλατφόρμα του Android

    Στιγμιότυπο 2017-04-30, 10.57.25 μμ

    Τα τελευταία χρόνια τόσο το iOS όσο και το Android σαν πλατφόρμες και σαν λογισμικά έχουν κάνει άλματα προόδου και όχι άδικα έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο πυρήνα οπαδών.

    Ως κάποιος που έχει την ευκαιρία σε καθημερινή βάση να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητα του και τα δύο λογισμικά πάντα γεννιέται το ερώτημα αν το Android θα μπορούσε να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στις mobile συσκευές μου.

    Υπάρχουν κάποιοι πειρασμοί για μια τέτοια ενέργεια -κρίνοντας πάντα από την πλευρά του απλού χρήστη – που τους παραθέτω παρακάτω:

    iCloud

    Ας είμαστε ειλικρινείς – Το iCloud ώρες ώρες είναι απίστευτα εκνευριστικό το ίδιο και η ταύτιση των πάντων με το Apple ID. Για οτιδήποτε και αν κάνεις με την iOS συσκευή σου πρέπει να κάνεις log in. Τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί κατά πολύ με την έλευση του Touch ID αλλά και πάλι θα βρεθούν στιγμές που από το πουθενά θα χρειαστεί για ακόμη μια φορά να πληκτρολογήσεις το Apple ID σου.

    Σαν να μην έφτανε αυτό και εν έτη 2017 τα 5 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου που σου δίνει η Apple δωρεάν είναι το λιγότερο μια αστεία παροχή.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Google σου δίνει 15 GB και επιλογές δωρεάν αποθήκευσης των φωτογραφιών σου.

    Επίσης η σουίτα εφαρμογών την Google στο Cloud λειτουργεί απροβλημάτιστα και με ένα από log in την πρώτη φορά που θα τις ενεργοποιήσεις.

    Ειδοποιήσεις 

    Η εμπειρία που προσφέρει εδώ η Google είναι πιο ολοκληρωτική από την αντίστοιχη της Apple. To μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Apple με το πως εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις της. Εδώ η Google με το τρόπο που της εμφανίζει και την ευκολία που δίνει στον χρήστη να ενεργήσει ή να απορρίψει κάποια δεν συγκρίνεται με τον αντίστοιχο βελτιωμένο μεν υπολειπόμενο δε τρόπο της Apple.

    Στο Android δεν χρειάζεται να κάνει swipe όλο το μήκος της οθόνης για να δεις ή να κάνεις της ενώ η πρόσβαση από την Lock Screen είναι πιο καλοδουλεμένη.

    Ελευθερία 

    Όχι σε καμιά περίπτωση και σε μια καμία έκδοση του iOS δεν θεώρησα την Apple τον κακό αστυνομικό που προσπαθεί να σε περιορίσει. Η ελευθερία έχει να κάνει με ενέργειες που έχουν λογική. Παράδειγμα – Στα 3D Touch iPhones αν προσπαθήσετε να οργανώσετε τις οθόνες σας μεταφέροντας εικονίδια από την μια στην άλλη είναι το λιγότερο εκνευριστικό. Θα είναι ψέμα αν κάποιος δεν έχει πει δύο κουβέντες παραπάνω στην προσπάθεια του να το κάνει αυτό και το 3D Touch να μπαίνει στην μέση.

    Το άλλο στοιχείο ελευθερίας που υπάρχει στο Android είναι φυσικά η δυνατότητα να δεις τα αρχεία που έχεις αποθηκευμένα στην συσκευή σου και να τα διαχειριστείς εσύ όπως θέλεις. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στον έλεγχο και διαχείριση του αποθηκευτικού σου χώρου. Μια ελευθερία που δεν την έχεις αν μη τι άλλο στα iPhones.

    Παραμετροποίηση

    Ναι είναι η καραμέλα που χρησιμοποιούν οι Android fans αλλά που αντικειμενικά έχει μια βάση. Στο Android μπορείς να παραμετροποιήσεις την εμφάνιση όπως εσύ θέλεις στην συσκευή σου – με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται για τις αποδόσεις της.

    Με το iPhone η μαμά Apple έχει επιλέξει τα πάντα για εσένα πριν από εσένα προς χάρη της ομαλότητας της διεπαφής του χρήστη. Η Apple δηλώνει παρών στις επιλογές σου ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν το θέλεις.

    Ικανότητες φόρτισης 

    Γρήγορη και ασύρματη φόρτιση στο Android – Εδώ δεν χωράει πολύ σκέψη και αιτιολόγηση είναι κάτι αυτονόητο και ειδικά την γρήγορη φόρτιση είναι κάτι που όλοι οι σύγχρονοι χρήστες θέλουν για την συσκευή τους.

    Είναι αρκετοί αυτοί οι 5 πειρασμοί έτσι ώστε κάποιος, στην περίπτωση μας εγώ, να φέρει μια Android σε κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα του;

    Στην περίπτωση μου η απάντηση είναι πως όχι και εξηγώ:

    Οικοσύστημα

    Όντας χρήστης Apple συσκευών από το 2003 και έπειτα το DNA της Apple έχει μπει στην καθημερινότητα μου. Από το iPhone, στο iPad, στα Mac, στο Apple Watch και στο Apple TV όλα είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες μου και επικοινωνούν όλα άψογα σε όλες τις ενέργειες που κάνω καθημερινά. Η Nexus 5X συσκευή μου όσο και αν με κέρδισε δεν μπόρεσε ποτέ να σπάσει αυτό το δέσιμο μου με το οικοσύστημα της Apple – ούτε και οι άλλες Android συσκευές που είχα ή δοκίμασα κατά καιρούς.

    Η μόνη εξαίρεση ίσως είναι το Android Kodi media player μου αλλά αυτό είναι συζήτηση για ένα μελλοντικό editorial που θα κάνουμε.

    Αναβαθμίσεις 

    Το μελανό σημείο του Android ή για να ακριβολογούμε τον κατασκευαστών Android συσκευών – με εξαίρεση της Google συσκευές καμιά άλλη συσκευή που χρησιμοποίησα δεν είχε φυσικά αναβαθμίσεις στην ώρα τους. Από την άλλη το γεγονός ότι η Apple ελέγχει και αναβαθμίζει όλες τις συσκευές της για τουλάχιστον 3 χρόνια συνεχώς είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα ειδικά σε ανθρώπους σαν εμένα που θέλουν για περισσότερους από έναν λόγους να δοκιμάζουν και να εγκαθιστούν ότι τελευταίο σε θέματα λογισμικού μπορεί να προσφέρει μια εταιρεία.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles