15.2 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Οι παραγγελίες στα iPhone 12 Pro οδεύουν για αποστολή τον Δεκέμβριο εξαιτίας ελλείψεων σε βασικά εξαρτήματα

    Οι iPhone 12 Pro παραγγελίες που έχουν γίνει πλέον θα εξυπηρετούνται προς το τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου. Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο δημοσίευμα μας η Apple πιάστηκε εξαπίνης για την ζήτηση που έχουν φέτος τα 2 πιο ακριβά μοντέλα της.

    Ένας λόγος για αυτές τις καθυστερήσεις στην παραγωγή εικάζεται πως είναι η έλλειψη σε ένα ή δύο συγκεκριμένων εξαρτημάτων για τα Pro μοντέλα….

    Το Bloomberg αναφέρει πως αυτή την στιγμή η Apple έχει δυσκολίες στο να βρει αρκετά chips για την διαχείριση της ενέργειας των συσκευών παρά το γεγονός πως έχει περισσότερους από έναν προμηθευτές για αυτά.

    “Η Apple αντιμετωπίζει ελλείψεις σε σημαντικά chips που διαχειρίζονται την ενέργεια στα iPhones και σε άλλες συσκευές αναφέρουν σήμερα πηγές μας. Αυτό κάνει πιο περίπλοκη την διαθεσιμότητα των νέων iPhone και την κάλυψη της ζήτησης τους ειδικά κατά την περίοδο των εορτών. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό και πόσο θα επηρεάσει την διάθεση των νέων iPhones το οικονομικό τρίμηνο των εορτών που παραδοσιακά είναι και αυτό με την μεγαλύτερη κίνηση για την Apple.”

    Η Apple συχνά έχει ειδικές συμφωνίες με τους προμηθευτές της είτε για την δημιουργία μιας παραγωγικής γραμμής αποκλειστικά για τα iPhones ή στην δημιουργία προτεραιότητας με άλλους πελάτες που μπορεί να έχει κάποιος προμηθευτής. Πάρα αυτά η ζήτηση φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που έχει δημιουργηθεί θέμα.

    Το Nikkei αναφέρει πως και τα LiDAR εξαρτήματα έχουν επίσης μικρά αποθέματα με την Apple να παίρνει τα εξαρτήματα αυτά από την παραγωγική γραμμή του iPad για να καλύψει τα κενά.

    Ο CEO Tim Cook είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Προβλήματα με την παραγωγική αλυσίδα του iPhone δεν είναι έκπληξη για εμάς μιας και η μαζική παραγωγή έχει ξεκινήσει πρόσφατα. Είναι δύσκολο όμως να προβλέψουμε για το πόσο καιρό θα έχουμε περιορισμούς”

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.