20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι ορατοί πλέον φόβοι για αναγωγή του coronavirus σε πανδημία ρίχνουν κατά 4,75% την μετοχή της Apple

    Η μετοχή της Apple έπεσε κατά 4,75% χθες καθώς οι φόβοι ότι η εξάπλωση του coronavirus και ανακήρυξης του σε πανδημία αυξάνονται. Ο οργανισμός παγκόσμιας υγείας, WHO, προειδοποίησε πως η εξάπλωση πλέον είναι τόσο μεγάλη που ο όρος πανδημία είναι πολύ κοντά.

    Η πανδημία είναι σαν όρος αρκετά γενικά αλλά σημαίνει ουσιαστικά την γρήγορη εξάπλωση μιας ασθένειας που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της γης και όχι σε μια μεμονωμένη χώρα.

    Με το Ιράν την Ιταλία και την Βόρειο Κορέα να παρουσιάζουν σημαντικά κρούσματα πλέον του ιού αλλά να υπάρχουν και επιβεβαιωμένα περιστατικά σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ρωσία εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί όλοι εικάζουν πως ο όρος πανδημία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι απίθανο πλέον.

    Η νεότερη αναφορά του παγκόσμιου οργανισμού υγείας δείχνει 156 νέους θανάτους και 715 επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

    There are other confirmed cases in the US, Canada, and other countries spanning Asia, Australia, the Russian Federation, the Middle East, and Europe.

    Το Business Insider αναφέρει πως η Apple ήταν μια εκ των πέντε τεχνολογικών γιγάντων που είδε περισσότερα από $200 δις να χάνονται στο χρηματιστήριο χθες….

    Οι αναλυτές και οι επενδυτές πιστεύουν πως στο οικονομικό σκέλος τουλάχιστον οι επιπτώσεις του coronavirus στην Apple θα είναι προσωρινές και πως η κανονικότητα θα επανέλθει σύντομα. Βέβαια όλοι αναγνωρίζουν πως σε όλα τα επιχειρηματικά μέτωπα των μεγάλων εταιρειών επικρατεί πλέον μια μόνιμη ανησυχία και εκνευρισμός.

    Από πλευρά της η Apple κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς με τα περισσότερα καταστήματα της στην Κίνα να έχουν ανοίξει αν και σε περιορισμένο ωράριο ενώ οι προμηθευτές της προσπαθούν σκληρά να ενισχύσουν την παραγωγή ακόμη και εκτός Κίνας.

    Η Apple τονίζει βέβαια πως πάνω από όλα βάζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών της.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles