24.3 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Οι δημιουργοί της Halide εφαρμογής εξηγούν ακριβώς πώς έχουν αλλάξει οι κάμερες του iPhone 14 Pro (προς το καλό ή το χειρότερο)

    Με τη σειρά iPhone 14 Pro σχεδόν διαθέσιμη στους πρώτους πελάτες, μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές κάμερας τρίτων για iPhone, το Halide, επιστρέφει με το άρθρο προεπισκόπησης σχετικά με τις αλλαγές υλικού. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε από τους ειδικούς της κάμερας για το νέο iPhone 14 Pro.

    Ενώ ο Sebastiaan de With της Halide επαινεί το επόμενο βήμα της φωτογραφίας με το νέο iPhone 14 Pro, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές περιβάλλοντος και υλικού που στην πραγματικότητα είναι ένα βήμα προς τα πίσω.

    Για παράδειγμα, η κύρια κάμερα είναι αυτή που βλέπει τις μεγαλύτερες αλλαγές. Με έναν 2 mm ευρύτερο φακό, το διάφραγμα είναι μικρότερο – πιο αργό – που σημαίνει ότι ο φακός συλλέγει λιγότερο φως από τον αισθητήρα προηγούμενης γενιάς για τον εαυτό του. Ο With εξηγεί ότι «αυτό ήταν πιθανότατα απαραίτητο για να δουλέψεις με μεγαλύτερο αισθητήρα».

    Ωστόσο, ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα, η Halide αναμένει ότι αυτή η κάμερα Wide θα συλλέγει έως και 20% περισσότερο φως σε σύγκριση με την περσινή κάμερα, χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθός της.

    Από την πιο θετική πλευρά, ο δημιουργός της Halide είναι έκπληκτος «από τη βελτίωση του εύρους ISO του αισθητήρα της κάμερας (…) Δεδομένου ότι οι υψηλές τιμές ISO συνοδεύονται από περισσότερο θόρυβο, είναι πολύ πιθανό αυτό το εύρος ISO να είναι δυνατό από το πώς ο αισθητήρας υψηλότερης ανάλυσης συνδυάζει 4 pixel σε ένα, μειώνοντας κατά πολύ τον θόρυβο».

    Οι ειδικοί της κάμερας Halide τονίζουν επίσης ότι οι χρήστες δεν μπορούν να τραβήξουν εγγενώς JPG 48MP και δεν είναι σαφές εάν οι εφαρμογές τρίτων θα μπορούν να παρακάμψουν αυτόν τον περιορισμό. Εάν όχι, τότε οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν την επιλογή ProRAW μόνο για πλήρεις εικόνες 48MP.

    Μια άλλη αλλαγή υλικού είναι ότι η απόσταση εστίασης έχει κάνει ένα βήμα πίσω από τα 150 mm (5,9 ίντσες) στα 200 mm (7,8 ίντσες).

    Αν και οι δύο ίντσες δεν φαίνονται πολύ, αν απογοητευτήκατε από το iPhone 13 που αλλάζει μεταξύ του («macro») φακού και της κανονικής κάμερας, είναι πιθανό αυτό να συμβαίνει λίγο πιο συχνά στο νέο iPhone. Ο νέος σχεδιασμός φακού απλά δεν μπορεί να εστιάσει τόσο κοντά όσο του 13 Pro. Θα μας ενδιαφέρει να δούμε πόσο το έχουν μετριάσει αυτό στο λογισμικό.

    Ενώ ο τηλεφακός παραμένει αμετάβλητος από την άποψη του υλικού, ο φακός Ultra Wide όντως βλέπει μια βελτίωση στις προδιαγραφές.

    Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε τι θα έπρεπε να είναι σταθερές βελτιώσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας και υψηλότερη ευαισθησία ISO θα επιτρέψουν σε αυτήν τη φωτογραφική μηχανή να ωριμάσει περαιτέρω, ώστε να είναι μια καλή επιλογή για εικόνες υψηλής ποιότητας. Η Apple ισχυρίστηκε πραγματικά τις μεγαλύτερες βελτιώσεις σε αυτήν την κάμερα στην κεντρική της ομιλία, ισχυριζόμενη «έως και 3×» καλύτερες εικόνες. Θα πρέπει να δούμε τι συνεπάγεται αυτό στις δοκιμές.

    Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.