23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Μελλοντικά iPhones με κυψέλες υδρογόνου για μια αυτονομία 7 ημερών

    iphone_6-fuel-cell-hydrogen

    Η Apple μπορεί να σκέφτεται σοβαρά να εντάξει μπαταρίες με κυψέλες υδρογόνου στα μελλοντικά της μοντέλα iPhone κάτι το οποίο θα σημαίνει μια εντυπωσιακή αυτονομία για αυτές τις συσκευές που θα μπορεί να αγγίζει και τις 7 ημέρες. Κάτι ακόμη εντυπωσιακό; H φόρτιση των εν λόγω μπαταριών θα μπορεί να γίνετε από την είσοδο των ακουστικών.

    Οι μπαταρίες με κυψέλες υδρογόνου έχουν σημαντικές διαφορές προς το καλύτερο σε σύγκριση με τις μπαταρίες λιθίου και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία.

    Η μίξη υδρογόνου και οξυγόνου σε αυτές τις μπαταρίες δημιουργούν ηλεκτρισμό αλλά υπάρχουν και κάποια προβλήματα σε αυτή την διαδικασία. H εν λόγω διαδικασία δημιουργεί ατμό από νερό που μπορεί να διαβρώσει το σασί κάποιων συσκευών. Επίσης η φόρτιση δεν γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο με φόρτιση στην μπρίζα αλλά με “καψούλες” υδρογόνου που πρέπει να τοποθετούνται στην συσκευή.

    Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι βεβαία είναι η διάρκεια της αυτονομίας που μπορεί να προσφέρουν σε μια συσκευή.

    Μια εταιρεία τώρα στην Αγγλία με το όνομα Intelligent Energy υποστηρίζει πως έχει καταφέρει να κάνει αυτή την υπογραφή των μπαταριών τόσο μικρή που θα μπορούσαν να χωρέσουν στο σασί ενός iPhone.

    “Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσει τέτοιες κυψέλες που να είναι τόσο λεπτές που να χωράνε στο ήδη υπάρχον σασί χωρίς να χρειάζονται τροποποιήσεις και κρατώντας την επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα σε αυτή την νέα τεχνολογία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας Henri Winand.

    Η Intelligent Energy δεν θέλησε να σχολιάσει τις φήμες για την συμμετοχή της Apple στο παραπάνω.

    Πάντως αν η Apple ενσωματώσει την παραπάνω τεχνολογία τότε τα μελλοντικά iPhones θα μπορούν να έχουν αυτονομία μέχρι και 7 ημέρες ενώ παράλληλα θα έχουν και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία κανονικά κάτι που θα σημαίνει πως δεν χρειάζεται κάποιος να αγοράζει νέες “καψούλες”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles