11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Μεγάλη αναστάτωση για τους συνδρομητές Web Banking και όχι μόνο της Alpha Bank

    Την Παρασκευή το απόγευμα πολλοί συνδρομητές της υπηρεσίας web banking της Alpha Bank αναστατώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και όχι άδικα.

    Πελάτες της Alpha Bank από το πουθενά άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα SMS στο κινητό τους με τυχαίους 6ψήφιους κωδικούς που δεν είχαν ζητήσει. Πρόκειται για τα SMS που λαμβάνει κάποιος στο τελευταίο βήμα πριν ολοκληρωθεί κάποια ηλεκτρονική αγορά, μεταφορά χρημάτων ή άλλη κίνηση χρημάτων από τον λογαριασμό τους προς τρίτους μέσω του Web ή της εφαρμογής της εταιρείας. 

    Φυσικά στις σελίδες κοινωνικές δικτύωσης της εταιρείας επικράτησε ένας πανικός από έντρομους πελάτες που πίστευαν πως οι λογαριασμοί τους έχουν γίνει hack ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα μιας και το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας από το πλήθος των κλήσεων που δέχτηκε έπεσε και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει κανέναν.

    Η Alpha Bank ανταποκρίθηκε 2.5 ώρες μετά το γεγονός αναρτώντας την ακόλουθη ανακοίνωση στα Social Media.

    Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του myAlpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.

    Πηγές του AppleWorldHellas που για ευνόητους λόγους δεν θα αποκαλύψουμε μας ανέφεραν πως εκείνη την στιγμή τα “τεχνικά θέματα” που δημιουργήθηκαν είχαν να κάνουν με οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε η τράπεζα και το εν λόγω σύστημα της. Από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε το επίπεδο της επίθεσης δεν ήταν σε σημείο του να χαθούν χρήματα πελατών της τράπεζας ή να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών – Αυτά με κάθε επιφύλαξη βέβαια…..

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.