16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Μαντέψτε ποιά εταιρεία είναι πλέον επισήμως στην 5η θέση πωλήσεων Η/Υ παγκοσμίως………η Apple!

    Φαίνεται ότι τα παλικάρια στο Cupertino έχουν πάρει φωτιά και ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη, κατακτώντας το ένα ορόσημο πίσω απ’ τ’ άλλο!

    Είναι γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια η κοινότητα των φίλων των Mac δεν ήταν και η πολυπληθέστερη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζονταν σαν μια κλειστή σέκτα για ελάχιστους μυημένους/παλαβούς που επέμεναν να αγοράζουν αυτά τα προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια όμως με σταθερά και προσεκτικά βήματα η Apple σχεδίασε την “ολική επαναφορά” στο προσκήνιο των νέων Mac. Με αιχμή του δόρατος το Macbook Air – κατ’ εμέ το καλύτερο προϊόν που έχω αποκτήσει ποτέ, την περαιτέρω αναγνωρισιμότητα που απέκτησε η εταιρεία με τα i-προϊόντα καθώς και με την σύγκλιση τεχνολογιών που επιτρέπει την δια-λειτουργικότητα μεταξύ συσκευών iOS & OS X, όχι μόνο κράτησε σταθερές τις πωλήσεις της σε μια εποχή που οι Η/Υ έχαναν συνεχώς μερίδιο, αλλά πήρε και μερίδιο αγοράς.

    Mac_Shipments_IDCΗ τελευταία αναφορά που μας έρχεται από το IDC, δείχνει μια αύξηση πωλήσεων κατά 8.9% σε σχέση με πέρσι και συνολικό αριθμό πωλήσεων 4.9 εκατομμύρια τεμάχια. Εκτοπίζοντας την ASUS από την 5η θέση, πλέον η Apple ανήκει στο elite group κατασκευαστών παγκοσμίως, ενώ για την αγορά των ΗΠΑ καταλαμβάνει την 3η θέση. Αναμένοντας και την παρουσίαση της 16ης Οκτωβρίου όπου θα δούμε πολλά νέα προϊόντα στην κατηγορία των Mac, το συμπέρασμα που βγάζουμε όπως είπαμε και στην αρχή είναι ότι ο Tim Cook και η παρέα του έχουν πολύ μεγάλη όρεξη…..

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles