20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Κάνει το πληκτρολόγιο του 16 ιντσών MacBook Pro λιγότερο θόρυβο; Αυτό το τεστ έχει την απάντηση

    Το νέο 16 ιντσών MacBook Pro σηματοδοτεί την επιστροφή της Apple στον σχεδιασμό πληκτρολογίων. Έτσι το νέο αυτό MacBook έρχεται με έναν παραμετροποιημένο scissor switch μηχανισμό αντί για τον butterfly σχεδιασμό που είχαμε μέχρι πρόσφατα. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των butterfly πληκτρολογίων της Apple ήταν πως έκαναν έναν ιδιαίτερο θόρυβο κατά την πληκτρολόγηση.

    Ένα νέο τεστ από την The Wall Street Journal έχει ως στόχο να αποκαλύψει πόσο πιο ήσυχη είναι η πληκτρολόγηση στο νέο 16 ιντσών MacBook Pro.

    H Apple από την πλευρά της αναφέρει πως το 16 ιντσών MacBook Pro προσφέρει “μια αξιόπιστη, άνετη και ήσυχη εμπειρία πληκτρολόγησης”. Φυσικά η εταιρεία δεν αναφέρει πως ο προηγούμενος butterfly μηχανισμός που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 έδινε μια μη φυσιολογική για τα δεδομένα ενός MacBook θορυβώδη πληκτρολόγηση.

    Στην αντίπερα όχθη το Pixelbook Go της Google με τα επονομαζόμενα “hush” πλήκτρα φέρνουν μια πάρα πολύ ήσυχη πληκτρολόγηση.

    Η Joanna Stern λοιπόν της The Wall Street Journal αποφάσισε να κάνει όσο το δυνατόν επιστημονικό τεστ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τον σκοπό αυτό. Τα μηχανήματα που τέθηκαν προς σύγκριση ήταν το νέο 16 ιντσών MacBook Pro, το 2015 MacBook Pro, το Microsoft Surface Laptop 3, το Dell XPS 13, και το Google Pixelbook Go.

    Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

    • Γραφομηχανή – 60.2 decibels
    • MacBook Air με butterfly πληκτρολόγιο– 41.9 decibels
    • Surface Laptop 3 – 33.8 decibels
    • Dell XPS 13 – 32.3 decibels
    • 2015 MacBook Pro – 31.2 decibels
    • 16-ιντσών MacBook Pro με ‘Magic Keyboard’ – 30.3 decibels
    • Pixelbook Go – 30.1 decibels

    Όπως μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε το 16 ιντσών MacBook Pro τα πήγε πάρα πολύ καλά σε αυτό το τεστ και ήρθε δεύτερο με πάρα πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο που ήταν το Pixelbook Pro.

    Για ακόμη μια φορά λοιπόν φαίνεται πως η Apple έκανε σημαντικές βελτιώσεις στο πληκτρολόγιο του 16 ιντσών MacBook Pro. Ουσιαστικά αναίρεσε όλα τα κακός κείμενα του προηγούμενο butterfly πληκτρολογίου της που ήταν ο θόρυβος, η απόσταση βάθους των πλήκτρων και φυσικά η αξιοπιστία για κάθε πλήκτρο κατά την πληκτρολόγηση.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles