22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Θα σας εντυπωσιάσει ο λόγος για τον οποίο η Apple δίνει public iOS betas

    Tim-Cook-Joao-Canziani-photo-Fast-Company

    Η Fast Company σήμερα παρουσιάζει μια μεγάλη συνέντευξη με τον CEO της Apple Tim Cook, τον υπεύθυνο λογισμικού  Craig Federighi και του Eddy Cue που είναι υπεύθυνος για τις υπηρεσίες της Apple.

    Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

    “Eίσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο πράγμα που έκανες”

    O Eddy Cue αναφέρει πως η Apple δεν επαναπαύεται στις δάφνες της και σε αυτά που έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια.

    “Ένα πράγμα που γνωρίζεις αν είσαι στον χώρο της τεχνολογίας για καιρό είναι πως είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο πράγμα που έκανες. Κανείς δεν θέλει σήμερα το πρώτο iPod και κανείς δεν θέλει ένα iPhone 3GS”

    Το άρθρο υποστηρίζει πως αν και κανείς από τα υψηλόβαθμα στελέχη δεν παραδέχεται πως πλέον κινούνται πέρα από το όραμα του Steve Jobs είναι σίγουρο πως όλοι πλέον προχωρούν σε μια ομαλή αλλαγή με το Cook να σπρώχνει την Apple σε ένα μέλλον που είναι πιο ευρύ από ότι το αντίστοιχο του Steve Jobs.

    O ίδιος ο Cook αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Θέλω την Apple να είναι εδώ και για πάντα. Θέλουμε να είναι παρών από την ώρα που ξυπνάς μέχρι την στιγμή που αποφασίζεις να πας για ύπνο. Η στρατηγική μας είναι να σε βοηθήσουμε σε κάθε σημείο της ζωής και όπου μπορούμε είτε αυτό έχει να κάνει με εσένα να κάθεσαι στο σαλόνι σου, είτε στο γραφείο σου ή και ακόμη στο αυτοκίνητο σου. Θέλουμε να δημιουργούμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο που θα δώσουν αξία στην ζωή των ανθρώπων”

    “Κάποιες φορές δεν πέφτουμε μέσα στις προβλέψεις μας”

    Ο Cook αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Κάνουμε περισσότερα λάθη από ότι στο παρελθόν; Δεν έχω κάποιο τρόπο να μετρήσω κάτι τέτοιο και δεν το κάνω. Δεν είπαμε ποτέ πως είμαστε τέλειοι. Λέμε πως κάνουμε μια αναζήτηση κάθε μέρα προς την τελειότητα αλά όπως είναι φυσιολογικό κάποιες φορές δεν πέφτουμε μέσα σε αυτό που προβλέπουμε και θέλουμε. Το σημαντικότερο είναι να έχεις το θάρρος να παραδεχτείς όταν είσαι λάθος και να το αλλάξεις. Το σημαντικότερο πράγμα για έμενα ως CEO είναι πως διατηρούμε αυτό το θάρρος”

    O Eddy Cue πρόσθεσε:

    “Ο κόσμος πιστεύει πως παρουσιάζαμε κάθε χρόνο μια νέα τεράστια καινοτομία όσο ο Steve ήταν ζωντανός. Αυτά όμως τα προϊόντα δημιουργήθηκαν σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί”

    Οι public beta εκδόσεις του iOS 

    Craig-Federighi-Joao-Canziani-photo-Fast-Company-593x741

    H Apple πλέον επιτρέπει στο κοινό να πάρει μια γεύση από τα επερχόμενα λογισμικά της μέσω του public testing προγράμματος της – Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε ποτέ στον Steve Jobs.

    O Cue και ο Federighi αναφέρουν για αυτό:

    “Ο λόγος που γιατί εσύ ως καταναλωτής μπορείς να κάνεις τεστ ένα νέος iOS είναι η εφαρμογή των Χαρτών. Το πάθημα έγινε μάθημα και έτσι κάναμε σημαντικές αλλαγές στην διαδικασία δημιουργίας εξαιτίας αυτού του συμβάντος. Για να το καταλάβετε καλύτερα τότε για όλους εμάς που μένουμε στο Cupertino η εφαρμογή των Χαρτών ήταν τέλεια. Έτσι δεν είχαμε εικόνα του προβλήματος. Δεν είχαμε την δυνατότητα τότε να παρουσιάσουμε την εφαρμογή σε περισσότερους χρήστες και να πάρουμε περισσότερες παρατηρήσεις.  Πλέον όμως μπορούμε. Οι Χάρτες είναι η πιο οργανωμένη εκδοχή του φυσικού κόσμου με τον οποίο είναι κάποιος διαδραστικός. Οι Χάρτες αποτελούν την βάση για την δημιουργία αξίας σε οποιαδήποτε πλατφόρμα”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles