20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Θα έρθει άραγε “κουτσουρεμένο” το Apple Watch λόγω έλλειψης αξιόπιστων βοηθημάτων υγείας;

    Σε λίγο καιρό θα έχουμε την πρώτη επαφή με το αναμενόμενο Apple Watch. Τι λειτουργίες και πως θα υλοποιούνται θα μάθουμε σύντομα. Η αλήθεια είναι ότι ήδη κάποια συννεφάκια γύρω από αυτό το νέο προϊόν έχουν αρχίσει να εμφανίζονται…..

    11844-5235-150216-Watch_Heart-l

     

    Σύμφωνα με πηγές της WSJ, η Apple σχεδίαζε να παρουσιάσει ένα smart watch, το οποίο θα έδινε έμφαση στην Υγεία και τον Αθλητισμό. Χαρακτηριστικά όπως η μέτρηση της πίεσης, ο καρδιακός ρυθμός, το επίπεδο του στρες κ.α. θα ήταν στα κύρια πλεονεκτήματα του.

    Κι ενώ ήδη υπάρχουν εκεί έξω τόσο αυτόνομες συσκευές με την μορφή των wristband ή και ολοκληρωμένες λύσεις από το στρατόπεδο του Android, η Apple  προσπάθησε να ενσωματώσει πέραν των κλασσικών αισθητήρων και εξελιγμένους αισθητήρες ώστε να δίνει στον χρήστη του “προφίλ” υγείας του. Στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του όλα έδειχναν ότι βαίνουν καλώς, αλλά ενώ το προϊόν άρχισε να εισέρχεται στις τελευταίες φάσεις της παραγωγής, αρκετά μοντέλα που είχαμε δει να φορούν υπάλληλοι της Apple για δοκιμαστικούς λόγους, δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε η Apple.

    Πιο συγκεκριμένα οι διάφοροι αισθητήρες που είχε ενσωματώσει δεν έδειχναν αξιόπιστα αποτελέσματα από χρήστη σε χρήστη και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υψηλότατα στάνταρ που έθετε η Apple, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν στην WSJ. Εκτός των άλλων επειδή όπως γνωρίζουμε στις ΗΠΑ η τάση των καταναλωτών είναι να κάνουν μήνυση με το παραμικρό, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας, η Apple αποφάσισε να κάνει στροφή από την ιδέα του σλόγκαν Υγεία και Ευεξία και να παρουσιάσει  το Apple Watch σαν ένα ιδιαίτερο- υψηλής αισθητικής αξεσουάρ για to iPhone.

    Η προσωπική μου άποψη – την οποία έχω καταθέσει και σε αρθρογραφία και στις εκπομπές μας – είναι ότι αν ευσταθούν οι φήμες αυτές τότε θα έχουμε ένα αμφίβολο λανσάρισμα για ένα προϊόν που ούτως η άλλως απευθύνεται σε ένα μικρό κοινό…..

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles