20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η WSJ σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του Dr. Dre και τον συγκρίνει με τον Steve Jobs

    XXX CES016.JPG NV

    Η The Wall Street Journal παρουσιάζει σήμερα ένα εκτενές προφίλ του συνιδρυτή της BeatsDr. Dre με τίτλο “Apple’s New Beat: What Steve Jobs and Dr. Dre have in Common.” Για πολλούς το να συγκρίνεις αυτούς τους δύο ανθρώπους και μάλιστα να λες πως έχουν και ομοιότητες ίσως θεωρηθεί ακόμη και βλάσφημο αλλά οι συγκρίσεις που κάνει ο αρθρογράφος έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.

    Αν και όλα τα φώτα της μεγάλης συμφωνίας με την Apple πέσανε πάνω στον Jimmy Iovine ο Dr. Dre φέρετε να έπαιξε έναν εξίσου σημαντικό ρόλο τόσο στην επιτυχία της εξαγοράς όσο και στην τεράστια γενικά επιτυχία της ίδιας της Beats στην αγορά.

    Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα:

    “Στο παρασκήνιο ο Dr Dre του οποίο το πραγματικό όνομα είναι Andre Young έχει παίξει ένα πολύ ισχυρό και σημαντικό ρόλο στην τεράστια εμπορική επιτυχία της Beats. Αν και η προσωπική του τελειομανία έχει να κάνει με τον ήχο και την βελτίωση του ο 49 χρόνος μουσικός παραγωγός έχει μεγάλη επιρροή και ισχύει αλλά και λόγο στα πάντα, από τα διαφημιστικά σποτ μέχρι και στις περιγραφές που τοποθετούνται στην streaming υπηρεσία τους την Beats Music. Όπως αναφέρει ένας υπάλληλος της Beats ο Dr. Dre είναι το βαρόμετρο της κουλτούρας της εταιρείας για το τι είναι cool και τι όχι”

    Η διαδικασία σκέψης του πολλές φορές έχει προβληματίσει μιας και οι αποφάσεις του είναι γρήγορες ενώ η επιχειρηματολογία του αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό κομμάτι του συλλογισμού του. Αν κάτι δεν του αρέσει αναφέρει “Δεν το αισθάνομαι αυτό” τις περισσότερες φορές και πάντα αποδεικνύεται πως αυτό το ένστικτο του είναι το σωστό.

    Ο Iovine έχει εξηγήσει πως ο συνεταίρος του είναι φανταστικός στο να αναγνωρίζει γρήγορα το τι είναι cool και τι όχι. Μάλιστα τονίζει πως αν ζητήσει κανείς μαζί του για το τι είναι cool και τι όχι θα καταλήξει να πάρει την απάντηση του “Η όλη ουσία του όρου cool είναι να μην μιλάς για αυτό”

    Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας:

    “Οι τάσεις τελειομανίας του Dr Dre φαίνεται και στην δουλειά του και στις προθεσμίες που βάζει για αυτές. Αν και δουλεύει πολλές φορές ασταμάτητα δεν δείχνει προς τα έξω μεγάλο μέρος της δουλειάς του. Επίσης όπως και ο Steve Jobs δεν αρέσκεται στο να κάνει μετρήσεις της αγοράς. Πιστεύει και ο ίδιος πως οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι θέλουν μέχρι κάποιος να τους δείξει κάτι.”

    Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ για να δείτε και άλλες ομοιότητες του Dr Dre με τον Steve Jobs. Πολλοί τον έχουμε κρίνει με βάση το παρελθόν του και είδος της μουσικής του αλλά όπως φαίνεται πίσω από τον επιτυχημένο gangster rapper κρύβεται ένα μεγάλο μυαλό και ένα ένστικτο για επιτυχία που δεν το συναντάει κανείς εύκολα στις μέρες μας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles