16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Samsung μπορεί να φέρει τα πρώτα ευλύγιστα smartphones το 2017

    samsung_flexible_oled_screen_phone_xluet

    Φήμες θέλουν την Apple εδώ και χρόνια να ερευνάει την ιδέα ενός εύκαμπτου και ευλύγιστου iPhone αλλά ίσως η Samsung φέρει πρώτη στην αγορά μια τέτοια συσκευή.

    Σύμφωνα με μια νέα αναφορά ο Κορεατικός κολοσσός σχεδιάζει να παρουσιάσει 2 νέα smartphones που θα έχουν ως μεγάλο τους χαρακτηριστικό την ευλυγισία – μάλιστα η οθόνη θα μπορεί να λυγίσει στα 2 για να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση η νέα αυτή ικανότητα.

    Οι δυο αυτές συσκευές έχουν την κωδική ονομασία “Project Valley” και μπορεί να της δούμε για πρώτη φορά το 2017 – Την ίδια χρονιά που φήμες θέλουν την Apple να ανασχεδιάζει εξολοκλήρου το iPhone με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών όπως οι OLED οθόνες.

    “Οι συσκευές μπορεί να δώσουν μια τελείως διαφορετική πνοή στην αγορά αν η Samsung καταφέρει να τις συνοδέψει μια μια διεπαφή άκρως χρηστική για τέτοιες ευλύγιστες οθόνες” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lee Seung Woo, στο Bloomberg.

    “Η επόμενη χρονία είναι ένα πιθανό σενάριο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η δημιουργία διάφανου πλαστικού που θα τις έκανε αυτές τις οθόνες ανθεκτικές αλλά πλέον η Samsung μάλλον το έχει λύσει” καταλήγει ο αναλυτής.

    Όπως και η Apple έτσι και η Samsung εδώ και χρόνια ερευνάει αυτή την ιδέα. Το γεγονός πως πλέον παγκοσμίως έχει ξεκινήσει μια σημαντική μείωση πωλήσεων στον χώρο των smartphones μάλλον κάνει τον Κορεατικό κολοσσό να τρέξει αυτή την εξέλιξη.

    Με την Samsung δύο είναι τα τινά – Η θα έχουμε μια πραγματική καινοτομία που θα αποτελέσει οδηγό στην αγορά ή θα έχουμε ακόμη ένα gimmick χαρακτηριστικό με μια διεπαφή που θα απωθήσει τους χρήστες.

    Σε αυτό το σημείο τι από τα δύο θα δούμε κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ειδικά μιας και η Samsung είναι το ίδιο ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο κάθε φορά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles