21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Oppo κέρδισε την Apple στο πρώτο sapphire smartphone

    Oppo-R1C-3-640x539

    Η Apple “απέτυχε” φέτος να έχει οθόνες με επικάλυψη από ζαφείρι για τα iPhone 6 αλλά αυτό δεν ισχύει και για την Κινεζική εταιρεία smartphones Οppo. To νέο RC1 με μια οθόνη 5 ιντσών έχει μια πλάτη από γυαλί με επικάλυψη από ζαφείρι που κάνει την συσκευή απίστευτα λεπτή αλλά και πολύ ανθεκτική.

    Σίγουρα όπως και άλλοι κατασκευαστές από την Ασία ο επηρεασμός τους από τον σχεδιασμό του iPhone είναι μεγάλος. Έτσι λοιπόν το RC1 είναι μια μίξη ενός iPhone 4S και ενός iPhone 5S. Μάλιστα με μια γρήγορη ματιά κάποιος μπορεί εύκολα να το μπερδέψει με ένα iPhone.

    Πάρα αυτά πρέπει να ομολογήσουμε πως το RC1 θέλει να κάνει και την διαφορά. Συνδυάζει λοιπόν τον σχεδιασμό μιας ναυαρχίδας με πάχος μόλις 6.85mm και γυαλί από ζαφείρι ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε μέτρια χαρακτηριστικά.

    Screen-Shot-2015-01-14-at-17.38.42-940x613

    Η επικάλυψη της γυάλινης επιφάνειας από ζαφείρι δεν γίνεται στην 5 ιντσών οθόνη της συσκευής αλλά στο οπίσθιο μέρος. Πραγματικά η πλάτη της συσκευής που η Oppo έχει ονομάσει “Diamond Mirror” είναι πανέμορφα σχεδιασμένη και σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από μια συσκευή που στοιχίζει $400.

    Στα άλλα χαρακτηριστικά  του συναντούμε έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 615 στα 1.5GHz με υποστήριξη 64-bit, 2GB RAM, 16GB εσωτερικής μνήμης με υποδοχή microSD, κάμερες 13 και 5MPixels και μπαταρία 2.420mAh. Επιπλέον, υποστηρίζει 4G και dual-SIM.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles