19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Meta αποκλείει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης από την προβολή διαφημίσεων σε όλο τον κόσμο

    Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα σε όλες τις πλατφόρμες της κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με την Ουκρανία. Το Facebook είναι ένας άλλος μεγάλος τεχνολογικός όμιλος που ανακοινώνει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας στο Facebook, Nathaniel Gleicher (μέσω του Reuters), τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να προβάλουν διαφημίσεις ή να αποκομίσουν έσοδα από την πλατφόρμα της εταιρείας οπουδήποτε στον κόσμο.

    Από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση, το Facebook ανακοίνωσε ορισμένα άλλα μέτρα για να σταματήσει την παραπληροφόρηση και να επισημάνει σωστά τι δημοσιεύουν οι χρήστες κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης.

    Ο Nathaniel λέει ότι το Facebook ίδρυσε ένα Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων για να απαντήσει σε αυτή την «εξελισσόμενη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία» με ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων που μιλούν την γλώσσα στις περιοχές αυτές, ώστε να μπορεί να «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να ενεργεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

    Για όσους βρίσκονται στην περιοχή της σύγκρουσης, το Facebook προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να κλειδώσουν τα προφίλ τους για να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Επιπλέον, ο Gleicher αναφέρει ότι τα ίδια εργαλεία που ήταν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύγκρουσης στο Αφγανιστάν το προηγούμενο έτος είναι επίσης διαθέσιμα τώρα για τους Ουκρανούς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.