22.9 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Η LG επενδύει στις OLED οθόνες για το φημολογούμενο OLED iPhone

    iPhone-6-Retina-HD-593x338

     

    Η LG ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη επένδυση στις επόμενης γενιάς οθόνες κινητών τηλεφώνων βασισμένες στην τεχνολογία Organic Light-Emitting Diode (OLED), καθώς η Apple (ως κορυφαίος πελάτης της LG) ετοιμάζεται να προβεί στη χρησιμοποίηση αυτών των πολύ λεπτών οθονών, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση για τα iPhone που θα φτάσουν νωρίς μέσα στο 2017. Τη συγκεκριμένη φήμη την αναφέρει το Bloomberg.

    Ο CEO της LG Display, Han Sang Beom, παραδέχτηκε πως το συγκεκριμένο κομμάτι των OLED οθονών έχει μέινει πίσω, ωστόσο πιστεύει πως στα επόμενα χρόνια η συγκεκριμένη τεχνολογία θα εκτοξευτεί στα ύψη καθώς όλο και περισσότερες smartphone συσκευές αφήνουν στην άκρη τις LCD οθόνες για να μεταφερθούν στις OLED.

    Σε κάποαι εκδήλωση της εταιρείας ανέφερε τα εξής:

    “It’s true that we were late in OLED investment for smaller electronics devices compared to that of televisions. It’s undeniable that flexible OLEDs are now the mega-trend in the mobile segment and we will have to embrace that.”

    Σε συνδυασμό με τη μείωση των πωλήσεων στα iPhone, η LG Display έχει ν’ αντιμετωπίσει και κάποιους αρκετά δυνατούς ανταγωνιστές από την Κίνα, οι οποίοι παράγουν οθόνες. Ωστόσο, δεν έχει να φοβηθεί κάτι η LG μιας και είναι 1η ανάμεσα στις υπόλοιπε εταιρείες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει εστιάσει αρκετά και στην ανάπτυξη οθονών που θα διπλώνουν (foldable).

    Προς το παρόν η εταιρεία θα συνεχίσει την μεγάλη παραγωγή των LCD οθονών, καθώς όπως ανέφερε ο CEO “[…] because our revenue from OLEDs still accounts for less than ten percent. We’ve never thought about giving up LCD, but we are considering gradually closing the older generation fabs.”

    O ανταγωνιστής της LG, η Samsung, πρόσφατα άρχισε να σταματάει την μεγάλη παραγωγή LCD οθονών, προσπαθώντας να εστιάσει και να προωθήσει περισσότερο τις AMOLED οθόνες της. Να θυμίσουμε, επίσης, πως η LG προμηθεύει την Apple με OLED οθόνες για τα Apple Watch. H LG προμηθεύει επίσης την Apple με τα παραδοσιακά LCD IPS panels για τα iMac και τις οθόνες Thunderbolt Display που πρόσφατα αποσύρθηκαν από την αγορά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το επόμενης γενιάς iPhone που θα δούμε το Σεπτέμβριο ή ένα επετειακό iPhone που θα δούμε για τα 10 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου iPhone, θα φέρουν οθόνες OLED. Αντίστοιχα, το νέο MacBook Pro που φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει, θα φέρει ένα OLED touch bar το οποίο θα αντικαταστήσει τα function keys στην κορυφή του πληκτρολογίου.

    Τέλος, ν’ αναφέρουμε πως οι οθόνες καταναλώνουν μικρότερα ποσοστά ενέργειας με αποτέλεσμα να κάνουν πιο αποδοτική τη χρήση της μπαταρίας της συσκευής.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles