17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Foxconn στρατολογεί ακόμη περισσότερα ρομπότ στην παραγωγική της γραμμή

    foxconn-robots

    Η ιδέα του να φέρει η Apple την παραγωγή του iPhone πίσω στην Αμερική για να δημιουργηθούν εκεί περισσότερες θέσεις εργασίας δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα σήμερα.

    Ο βασικός εταίρος της Apple η Foxconn ανακοίνωσε πως ήδη έχει θέσει σε λειτουργία 40,000 ρομπότ στην παραγωγική της γραμμή και δουλεύει πάνω στην δημιουργία πλήρως αυτοματοποιημένων εργοστασίων συναρμολόγησης.

    Η εταιρεία ήδη έχει αντικαταστήσει μισό από το δυναμικό της με ρομπότ από το λανσάρισμα του iPhone 6 και έπειτα με αυτό να αποτελεί την πρώτη φάση από τρεις του σχεδίου αυτοματισμού της εταιρείας.

    Η πρώτη φάση και σύμφωνα με το Digitimes είναι η αντικατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού σε θέσεις που έχουν κάποια επικινδυνότητα ή δεν είναι ευχάριστες. Η φάση δύο θέλει πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες και που θα έχουμε μια μίξη ρομπότ με ανθρώπινο δυναμικό. Η τρίτη φάση είναι η δημιουργία εργοστασίων πλήρως αυτοματοποιημένων με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό.

    Ο Trump υποσχέθηκε στην προεκλογική του καμπάνια πως θα πιέσει την Apple να φέρει την παραγωγική γραμμή της πίσω στην Αμερική χωρίς όμως να πει πως. Από την πλευρά του o Tim Cook ανέφερε πως κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή δεν είναι πρακτικό για την Apple.

    H Apple βέβαια έχει ρωτήσει τόσο την Foxconn όσο και την Pegatron να ερευνήσουν την πιθανότητα του να φέρουν τις παραγωγικές τους γραμμές στην Αμερική αλλά αυτό είναι απλά μια ιδέα – πρόταση με τα σημερινά νέα που σας γράψαμε παραπάνω να κάνουν κάτι τέτοιο ακόμη πιο δύσκολο.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles