15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple φέρεται να ζητά από τους προμηθευτές να παράγουν λιγότερα εξαρτήματα για AirPods, MacBook και Apple Watch λόγω χαμηλής ζήτησης

    Η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για τις οικογένειες AirPods, MacBook και Apple Watch το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω της χαμηλής ζήτησης, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei Asia.

    Σε ένδειξη της ζοφερής προοπτικής για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, η Apple έχει ειδοποιήσει αρκετούς προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για τα AirPods, το Apple Watch και τα MacBooks για το πρώτο τρίμηνο, επικαλούμενη την εξασθένηση της ζήτησης, σύμφωνα με τους ελέγχους της αλυσίδας εφοδιασμού της Nikkei Asia με αρκετούς προμηθευτές εξαρτημάτων.

    Το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η Apple ανέφερε έσοδα για Mac 11,51 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 26% από έτος σε έτος. Τα έσοδα από φορητές συσκευές, που περιλαμβάνουν το Apple Watch, ήταν 41 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από το iPad μειώθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση στα 7,17 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Μιλώντας με τη Nikkei Asia, ένας ανώνυμος διευθυντής σε προμηθευτή της Apple φέρεται να είπε: «Η Apple μας έχει ειδοποιήσει για χαμηλότερες παραγγελίες για σχεδόν όλες τις σειρές προϊόντων στην πραγματικότητα από το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, εν μέρει επειδή η ζήτηση δεν είναι τόσο ισχυρή». Ένα άλλο στέλεχος σε προμηθευτή τόσο για την Apple όσο και για τη Samsung περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση ως «πολύ χαοτική», αναφέροντας συνεχείς διακοπές και επιπλοκές.

    Η Apple αντιμετωπίζει προκλητικά εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα τους τελευταίους μήνες, που επηρεάζουν κυρίως την παραγωγή του iPhone 14 Pro. Το κύριο εργοστάσιο iPhone της Apple στην Κίνα επέστρεψε πλέον την παραγωγή με σχεδόν πλήρη δυναμικότητα, ένα σημάδι ότι η παραγωγή iPhone άρχισε και πάλι στην κανονικότητα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.