19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η χρηματιστηριακή αξία της Apple πέφτει κάτω από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς η τιμή της μετοχής συνεχίζει να πέφτει

    Οι μετοχές της Apple υποχωρούν περίπου 4% σήμερα, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να πέσει κάτω από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά από το 2021. Η μετοχή της Apple βρίσκεται στη χαμηλότερη τιμή της από τον Ιούνιο του 2021 καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τους περιορισμούς προσφοράς iPhone στην Κίνα και την αποδυνάμωση της ζήτησης για τα προϊόντα της λόγω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και μιας επικείμενης ύφεσης.

    Ενώ η χρηματιστηριακή αγορά γνώρισε ευρύτερη ύφεση, οι Financial Times ανέφεραν σήμερα ότι η Apple τα πήγε καλύτερα από ορισμένους από τους ομολόγους της, χάνοντας 27% της αξίας της τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι απώλειας 33% για τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite ως σύνολο. Η Apple έχει αναφέρει 14 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, αλλά η εταιρεία εκτιμάται ότι θα σημειώσει πτώση περίπου 1% στα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Ο κατασκευαστικός συνεργάτης της Apple, Foxconn, αντιμετώπισε περιορισμούς στην παραγωγή iPhone λόγω διαμαρτυριών στο χώρο εργασίας που σχετίζονται με τον COVID-19 και ελλείψεων εργατικού δυναμικού τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην αποστολή των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Ωστόσο, η Foxconn είπε ότι το κύριο εργοστάσιό της για iPhone στο Zhengzhou της Κίνας λειτουργούσε με το 90% της μέγιστης χωρητικότητάς του στις 30 Δεκεμβρίου, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

    Η Nikkei Asia ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Apple ειδοποίησε αρκετούς προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για τα AirPods, το Apple Watch και τα MacBook το πρώτο τρίμηνο του 2023 λόγω της εξασθένησης της ζήτησης. Οι αποστολές όλων αυτών των προϊόντων και του iPhone πρόκειται να μειωθούν σε ετήσια βάση το 2023, σύμφωνα με έρευνα αυτή την εβδομάδα από τον Jeff Pu, αναλυτή στην επενδυτική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Haitong International Securities.

    Η Apple έγινε για λίγο μια εταιρεία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2022, αφού η πανδημία COVID-19 τροφοδότησε έντονη ζήτηση για τα προϊόντα της το 2020 και το 2021. Τα προϊόντα της Apple είχαν μεγάλη ζήτηση καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονταν, μάθαιναν και συνδέονταν με άλλους από το σπίτι.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.