23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple σχεδίασε ένα ‘walkie-talkie’ χαρακτηριστικό για offline iPhone ανταλλαγή μηνυμάτων

    Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από το Information, η Apple έβαλε στο ψυγείο τα πλάνα της για ένα “walkie-talkie” χαρακτηριστικό στο iPhone. Η Apple φέρεται να δούλευε πάνω σε αυτή την τεχνολογία σε συνεργασία με την Intel έτσι ώστε να επιτρέψει στους iPhone χρήστες να μιλάνε μεταξύ τους σε περιοχές που δεν θα είχε σήμα.

    Το δημοσίευμα τονίζει πως η τεχνολογία αυτή δούλευε ως ένα walkie-talkie για μηνύματα και εσωτερικά της Apple το project αυτό είχε την ονομασία “Project OGRS”.

    “Η Apple δούλευε με την Intel πάνω σε μια τεχνολογία που θα επέτρεπε στους χρήστες να στέλνουν μήνυμα από ένα iPhone σε ένα άλλο iPhone σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς την χρήση κάποιου κινητού δικτύου.”

    Το Project OGRS θα έτρεχε στα 900 megahertz ένα εύρος που χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή για ραδιοεπικοινωνία σε βιομηχανίες όπως αυτές του αερίου και του πετρελαίου.

    Ο Rubén Caballero αποχώρησε από την Apple τον Απρίλιο και το project αυτό ήταν δική του ιδέα.

    Ένας άλλος παράγοντας που ώθησε την Apple να βάλει έστω και προσωρινά την τεχνολογία αυτή στο ψυγείο είναι και η σχέση της Intel με την Apple. Η λειτουργία αυτή θεωρητικά θα βασιζόταν σε Intel cellular modems που θα κατασκευαζόντουσαν από την Intel.

    To δημοσίευμα αναφέρει πως το Project OGRS ίσως έρθει στο μέλλον ως χαρακτηριστικό σε κάποια iPhone σειρά αλλά αυτή την στιγμή τίποτα δεν είναι σίγουρα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles