20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple σοβαρεύει με τα έξυπνα δαχτυλίδια

    Η Apple συνεχίζει να ερευνά συγκεκριμένες χρήσεις των “wearable συσκευών που φοριούνται στο δάχτυλο” σύμφωνα και με νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας.

    Έτσι ένα πρόσφατα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποκαλύφτηκε δείχνει πόσο λεπτομερής είναι η σκέψη της Apple για τα έξυπνα δαχτυλίδια. “μια wearable συσκευή που φοριέται στο δάχτυλο για τον έλεγχο μιας ηλεκτρονικής συσκευής”, αφορά τόσο τον τρόπο με τον οποίο το δάχτυλο ενός χρήστη μπορεί να χωρέσει σε μία τέτοια συσκευή, όσο και για το πως θα την χρησιμοποιούσε ο χρήστης.

    Η πατέντα αυτή χρησιμοποιεί επίσης τη λέξη “δαχτυλίδι”, σε οποιοδήποτε πλαίσιο, πέντε φορές. Η φράση “συναρμολόγηση εισόδου” περιλαμβάνεται σχεδόν 250 φορές.

    Το παραπάνω γιατί όταν στο δάχτυλο μπει η συσκευή η πατέντα εστιάζει στο πως μπορεί να λάβει ενέργειες από το χρήστη. Έτσι σε κάποια παραδείγματα η πρωτότυπη αυτή συσκευή είναι περισσότερο μια μονάδα για το δάχτυλο και λιγότερο ένα δαχτυλίδι με τον όρο που μπορεί να φανταστεί κάποιος.

    Έτσι, αυτό που προτείνει η Apple είναι ένα “δαχτυλίδι” που περιλαμβάνει τρόπους εντοπισμού και απόκρισης τόσο σε πολλαπλές χειρονομίες όσο και σε πολλαπλά δάχτυλα.

    Με άλλα λόγια, μόλις φοράτε το δαχτυλίδι, θα υπάρχουν χειριστήρια που ανταποκρίνονται σε κάποια είσοδο από τα άλλα δάχτυλά σας. Για παράδειγμα, ένα πλευρικό κουμπί μπορεί να επιτευχθεί και να πατηθεί από τον αντίχειρά σας στο ίδιο χέρι ή θα μπορούσατε να σαρώσετε ένα στοιχείο ελέγχου χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο του άλλου χεριού σας.

    Αυτό το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι μόνο το τελευταίο σε μια μακρά λίστα από αυτά, που εκτείνεται πίσω στο πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα έξυπνο δαχτυλίδι της Apple το 2015.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.