19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple λανσάρει την ολοκαίνουργια εμπειρία CarPlay το 2023 με αυτά τα 5 βασικά χαρακτηριστικά

    Στο WWDC 2022 τον Ιούνιο, η Apple έκανε προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς του CarPlay, υποσχόμενη βαθύτερη ενοποίηση με λειτουργίες οχήματος όπως A/C και ραδιόφωνο FM, υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες σε όλο το ταμπλό, επιλογές εξατομίκευσης και πολλά άλλα.

    Η Apple λέει ότι τα πρώτα οχήματα με υποστήριξη για την εμπειρία CarPlay επόμενης γενιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη του 2023, με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo και άλλες . Εκ των προτέρων, έχουμε ανακεφαλαιώσει πέντε βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να περιμένουμε από τη νέα έκδοση του CarPlay.

    Multi-Display Support

    Η νέα έκδοση του CarPlay θα μπορεί να εμφανίζεται σε όλες τις οθόνες ενός οχήματος, παρέχοντας μια συνεπή εμπειρία στο σύστημα ψυχαγωγίας, τον πίνακα οργάνων και τυχόν πρόσθετες οθόνες στο ταμπλό. Η Apple λέει ότι το CarPlay θα είναι προσαρμοσμένο σε κάθε νέο μοντέλο οχήματος για να φιλοξενεί μοναδικά σχήματα και διατάξεις οθόνης.

    Instrument Cluster Integration

    Η νέα εμπειρία CarPlay θα παρέχει ενοποίηση με τον πίνακα οργάνων ενός οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του ταχύμετρου, του στροφόμετρου, του χιλιομετρητή, του μετρητή καυσίμου, του μετρητή θερμοκρασίας κινητήρα, του μετρητή πίεσης λαδιού και πολλά άλλα. Η Apple λέει ότι οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από διάφορα σχέδια και διατάξεις συμπλέγματος μετρητών, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για συγκεκριμένες επωνυμίες.

    Climate Controls

    Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χειριστήρια κλιματισμού του οχήματός σας απευθείας στη νέα έκδοση του CarPlay, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του A/C ή της θέρμανσης, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι και άλλες επιλογές.

    Widgets

    Τα γραφικά στοιχεία θα αποτελούν βασικό μέρος της νέας εμπειρίας CarPlay, προσφέροντας πληροφορίες με μια ματιά, όπως η διάρκεια του ταξιδιού, η οικονομία καυσίμου, η απόσταση που διανύθηκε, τα συμβάντα ημερολογίου, ο καιρός, οι τηλεφωνικές κλήσεις, η κατάσταση μιας γκαραζόπορτας με δυνατότητα HomeKit και άλλα . Θα είναι επίσης δυνατή η προβολή και η κύλιση στα γραφικά στοιχεία μέσα στο ταμπλό οργάνων.

    FM Radio App

    Η νέα έκδοση του CarPlay θα περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια εφαρμογή Radio που σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα το ραδιόφωνο FM στο όχημά σας, όπως να αλλάξετε σταθμό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.