21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Samsung έπρεπε να δημιουργήσει την αποκοπή του iPhone 14 Pro Dynamic Island όπως επέμενε η Apple

    Η Apple εντυπωσίασε τους συλλογικούς θαυμαστές της με την παρουσίαση της σειράς iPhone 14 Pro Dynamic Island, μια προσπάθεια να κάνει το μεγάλο cutout της οθόνης OLED να εξυπηρετεί πραγματικά έναν χρήσιμο σκοπό. Εκτός από την αισθητική του πλευρά, φυσικά, καθώς η διακοπή Dynamic Island στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι λιγότερο ενοχλητική σε σύγκριση με την εγκοπή που χρησιμοποιεί η Apple για να φιλοξενήσει τα στοιχεία Face ID εδώ και χρόνια.

    Η δυνατότητα Dynamic Island εξακολουθεί να είναι μια λύση λογισμικού και διεπαφής χρήστη, ενώ το υλικό πίσω από αυτό προέρχεται από τη Samsung, η οποία κατάφερε να παραδώσει στην Apple ένα πάνελ OLED της τελευταίας και φωτεινότερης γενιάς της με την απαιτούμενη ποιότητα και συνέπεια που απαιτείται.

    Ακριβώς λόγω της επιμονής της Apple, σύμφωνα με το κορεατικό μέσα ενημέρωσης The Elec, η Samsung αναγκάστηκε να διευρύνει τη μέθοδο εκτύπωσης inkjet προκειμένου να σφραγίσει τις άκρες αποκοπής της οθόνης της σειράς iPhone 14 Pro, έτσι ώστε να μην μπορεί να εισέλθει οξυγόνο ή υγρασία για το νέο αυτό πάνελ και να του δώσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

    Η Samsung είπε ότι μπορεί να αρκεστεί μόνο στην κοπή και τη σφράγιση με λέιζερ, αλλά η Apple ήθελε να χρησιμοποιήσει εκτύπωση inkjet για να σφραγίσει τις άκρες του Dynamic Island και να δημιουργήσει ένα «φράγμα» που τις χωρίζει από το υπόλοιπο πάνελ OLED, ενώ παράλληλα εξομαλύνει το ύψος των άκρων. 

    Ουσιαστικά, η Apple ζήτησε από τη Samsung να κάνει κάτι που δεν είχε κάνει, καθώς χρησιμοποίησε τη μέθοδο εκτύπωσης inkjet για ολόκληρη τη διαδικασία σφράγισης στο Galaxy S21 Ultra πέρυσι, το οποίο έχει μόνο ένα μικρό στρογγυλό άνοιγμα μπροστά για την κάμερα selfie. 

    Η LG, η οποία στην αρχή είχε προβλήματα με το επίπεδο των απαιτήσεων ποιότητας παραγωγής οθόνης της Apple, αφήνοντας τη Samsung ως τον μοναδικό προμηθευτή οθονών iPhone 14 Pro Max, τώρα λέγεται ότι έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία εκτύπωσης inkjet OLED.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.