15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple για κάθε iPhone 6S που πουλάει κερδίζει περίπου $500

    iPhone-6s-installement-plan

    Η Apple σύμφωνα με μια πρώτη ανάλυση κερδίζει περίπου $500 για κάθε iPhone 6S που πουλάει. H ανάλυση αυτή έγινε διαθέσιμη σήμερα από το BusinessInsider και έρχεται από την Bank of America.

    Η επενδυτική τράπεζα υπολόγισε πως το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 6S για την Apple είναι τα $234 κάτι που κάνει την συσκευή λίγο πιο ακριβή στην συναρμολόγηση μιας και το iPhone 6 στοίχιζε στην Apple περί τα $200.

    Το εν λόγω κόστος έχει υπολογιστεί χωρίς να συμπεριληφθεί το αντίστοιχο κόστος των εργατικών, της έρευνας, του λογισμικού, της αποστολής αλλά και του marketing.

    Το 64 GB iPhone 6S έχει τιμή πώλησης $749 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κερδίζει περί τα $515 χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί τα παραπάνω κόστη που σίγουρα θα ρίξουν πιο χαμηλά το καθαρό κέρδος της Apple από κάθε συσκευή.

    iPhone-6s-bill-of-material-Merril-Lync-chart-001

    Ένα από τα πιο ακριβά εξαρτήματα στο iPhone 6S στοιχίζει $127 και για την ακρίβεια είναι όλα τα semiconductor κομμάτια της της συσκευής. Ο νέος Α9 επεξεργαστής στοιχίζει περίπου $25. Οι διάφοροι τώρα αισθητήρες όπως το Touch ID και όχι μόνο έχουν ένα κόστος συνολικό περί τα $22 ενώ τα 64 GB στοιχίζουν $20.

    Το ακριβότερο όπως και αναμενόταν είναι η Retina HD οθόνη με την 3D Touch τεχνολογίας που κοστίζει περί τα $50 από μόνο του.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles