16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple αντιμετωπίζει έρευνα για αθέμιτο ανταγωνισμό στην Ευρώπη για τα Apple Music και Apple News

    H Apple είναι υπό έρευνα στην Ολλανδία για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που έχουν να κάνουν με το αν όντως ευνοεί τις δικές τις εφαρμογές απέναντι σε αυτές άλλων προγραμματιστών.

    Η αρχική εστίαση της έρευνας αυτής θα είναι οι εφαρμογές Apple Music και Apple News και όπως όλα δείχνουν θα επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές της εταιρείας φτάνοντας ακόμη και στο Play Store της Google.

    Η Spotify ήδη επίσημα έχει υποβάλει διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας πως η Apple δίνει μοναδικά προνόμια στην δική της Music εφαρμογή έτσι ώστε αυτή να υπερτερεί και να έχει προνόμια που δεν έχει η αντίστοιχη δική της.

    Σύμφωνα με το Bloomberg.

    “Η αρχή της Ολλανδίας για τους καταναλωτές και την αγορά, ACM, θα εξετάσει αν η Apple κάνει κατάχρηση της θέσης της στην αγορά δίνοντας ειδική μεταχείριση στις δικές της εφαρμογές. Αρχικά η έρευνα θα έχει να κάνει με το App Store από όπου και πηγάζουν πολλές καταγγελίες από δημιουργούς – προγραμματιστές της χώρας καθώς και από τα τοπικά media. Η ACM καλεί τους ιδιοκτήτες εφαρμογών να αναφέρουν αν έχουν παρόμοια προβλήματα και με το Play Store της Google.”

    H ACM μάλιστα ήδη έχει κοινοποιήσει μια πρώτη αναφορά για τα app store στην οποία αναφέρει πως τα πρώτα συμπεράσματα έχουν δημιουργήσει κάποιες σημαντικές ανησυχίες.

    “Μέσα στο iOS οικοσύστημα δεν υπάρχουν ρεαλιστικές εναλλακτικές για τις εφαρμογές ή το App Store το ίδιο και έτσι αυτό γίνεται από μόνο του ένα σημείο μεγάλου συνωστισμού σε αυτό το οικοσύστημα. Οι ιδιοκτήτες εφαρμογών αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των περιορισμών που έχουν σε κύριες λειτουργίες του λογισμικού όπως η Siri ή το NFC chip. Ακόμη και αν μια εφαρμογή έχει πλήρη πρόσβαση στο App Store υπάρχει μεγάλο μειονέκτημα από τις build in εφαρμογές που διαθέτει η Apple – δηλαδή τις υπάρχουσες προ εγκατεστημένες εφαρμογές.”

    Η Apple εδώ και πολλά χρόνια έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές στην Ευρώπη, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω παράδειγμα πίσω το 2007.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles