20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple αναπτύσσει λεπτότερα πάνελ OLED δυνητικά για αναδιπλούμενες οθόνες

    Η Apple έχει αρχίσει να αναπτύσσει λεπτότερα πάνελ OLED που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αναδιπλούμενες οθόνες στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Κορέα.

    Σύμφωνα με το The Elec, η Apple αναπτύσσει πάνελ OLED χωρίς πολωτές, οι οποίοι συνήθως περιλαμβάνονται για να επιτρέπουν τη διέλευση του φωτός σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα της οθόνης.

    Ένα μειονέκτημα των μεμβρανών πόλωσης είναι ότι τείνουν να μειώνουν τη φωτεινότητα και, με τη σειρά τους, την απόδοση φωτεινότητας του πάνελ. Για να αντισταθμιστεί αυτό, οι κατασκευαστές συνήθως αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας που παρέχεται στον πάνελ, αλλά αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

    Αφαιρώντας αυτές τις μεμβράνες, η Apple θα είναι σε θέση να κάνει τα πάνελ σημαντικά πιο λεπτά, καθιστώντας τα πιο βέλτιστα για πτυσσόμενα πάνελ, υποστηρίζει η έκθεση, επικαλούμενη πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Apple θα μπορούσε επίσης θεωρητικά να εφαρμόσει διαφορετική τεχνολογία με ισοδύναμο αποτέλεσμα με αυτό ενός πολωτή, αλλά που αποφεύγει τις προαναφερθείς συμβιβασμούς.

    Η Samsung έχει ήδη χρησιμοποιήσει πάνελ OLED χωρίς πολωτές για το Galaxy Z Fold 3, σύμφωνα με το The Elec, ενσωματώνοντας την τεχνολογία “Eco Square” που αυξάνει τη μετάδοση του φωτός μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.