18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple έχει ακόμα αυτά τα τέσσερα πράγματα που έρχονται πριν από το τέλος του 2022

    Η Apple ανέφερε πρόσφατα ότι η σειρά προϊόντων της έχει «ρυθμιστεί» προς την εορταστική περίοδο αγορών, υποδηλώνοντας ότι δεν θα ανακοινωθούν νέοι Mac ή άλλες συσκευές μέχρι το υπόλοιπο του 2022. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αξιοσημείωτα πράγματα στην Apple που αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από το τέλος του έτους, όπως περιγράφεται παρακάτω.

    iOS 16.2

    Το iOS 16.2 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου. Η ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες για το iPhone, όπως τη νέα εφαρμογη της Apple Freeform, τη νέα αρχιτεκτονική εφαρμογών Home, τις Ζωντανές δραστηριότητες για επιλεγμένα αθλητικά παιχνίδια μέσω της εφαρμογής Apple TV, νέα γραφικά στοιχεία ύπνου και φάρμακα για την οθόνη κλειδώματος, ακούσια αναφορά κλήσεων έκτακτης ανάγκης SOS , υποστήριξη 5G στην Ινδία και πολλά άλλα.

    Η Apple σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει τα iPadOS 16.2, macOS 13.1, watchOS 9.2 και tvOS 16.2 τον Δεκέμβριο. Στην Apple TV, το tvOS 16.2 επιτρέπει την αναγνώριση φωνής Siri πολλών χρηστών για μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, με υποστήριξη για έως και έξι μέλη της οικογένειας.

    SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου

    Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 υποστηρίζουν μια νέα λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου που θα επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται απευθείας σε έναν δορυφόρο, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Apple λέει ότι η δυνατότητα “θα είναι διαθέσιμη με μια ενημέρωση λογισμικού του iOS 16 που θα έρθει τον Νοέμβριο του 2022”, αλλά η εταιρεία δεν έχει κοινοποιήσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

    Δεδομένου ότι το iOS 16.1 κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου και ότι το iOS 16.2 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, το Emergency SOS μέσω Satellite πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί με το iOS 16.1.1, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δοκιμή. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να ενεργοποιηθεί το Emergency SOS μέσω δορυφόρου με το iOS 16.1.2, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για μια τέτοια ενημέρωση και η Apple πιθανότατα θα ήθελε να ξεκινήσει τη λειτουργία πριν από την εβδομάδα της Ημέρας των Ευχαριστιών των ΗΠΑ.

    Κατά την κυκλοφορία, το Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα είναι διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και θα είναι δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια. Η Apple φέρεται να επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη δυνατότητα σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

    Apple Music Classical

    Τον Αύγουστο του 2021, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της υπηρεσίας κλασικής μουσικής Primephonic. Εκείνη την εποχή, η Apple είπε ότι σχεδίαζε να κυκλοφορήσει μια αποκλειστική εφαρμογή κλασικής μουσικής το 2022 που συνδύαζε τη διεπαφή χρήστη της Primephonic με πρόσθετες λειτουργίες.

    Αν και δεν υπάρχει ακόμα κανένα σημάδι της εφαρμογής Apple Music Classical, στοιχεία της εφαρμογής εντοπίστηκαν τόσο στον κώδικα iOS 15.5 όσο και σε ένα αρχείο XML στους διακομιστές της Apple νωρίτερα φέτος. Λίγες άλλες λεπτομέρειες είναι γνωστές για την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του αν θα είναι ενσωματωμένη εφαρμογή ή θα κυκλοφορήσει στο App Store ως αυτόνομη λήψη δεδομένου του εξειδικευμένου σκοπού της.

    Ακόμα κι αν το Apple Music Classic δεν είναι προεγκατεστημένη εφαρμογή, φαίνεται ότι η εφαρμογή θα έχει ενοποίηση σε επίπεδο συστήματος, επομένως η κυκλοφορία της πιθανότατα θα συνοδεύεται από μια ενημέρωση λογισμικού όπως το iOS 16.1.1 ή το iOS 16.2 αργότερα αυτό το έτος.

    Επέκταση προγράμματος επισκευής αυτοεξυπηρέτησης

    Τον Αύγουστο, η Apple δήλωσε ότι το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης θα επεκταθεί σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και σε πρόσθετα μοντέλα Mac με τσιπ πυριτίου της Apple πριν από το τέλος του έτους, επομένως η Apple έχει λιγότερους από δύο μήνες για να εκπληρώσει αυτήν την υπόσχεση.

    Το πρόγραμμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, παρέχοντας στους πελάτες στις ΗΠΑ πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια της Apple για να ολοκληρώσουν τις επισκευές μοντέλων iPhone 12, iPhone 13 και iPhone SE τρίτης γενιάς. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε τον Αύγουστο για να συμπεριλάβει μοντέλα MacBook Air και MacBook Pro με τη σειρά τσιπ M1.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.