16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple πιθανότατα θα είναι ο μόνος σημαντικός κατασκευαστής συσκευών με τσιπ 3 nm το 2023 καθώς η Qualcomm φέρεται να “είναι σε δίλημμα”

    Η Apple θα μπορούσε να είναι ένας από τους μοναδικούς μεγάλους κατασκευαστές συσκευών το 2023 που θα υιοθετήσει τη νεότερη και πιο προηγμένη τεχνολογία διεργασιών 3nm, καθώς η Qualcomm και η MediaTek δεν έχουν καταλήξει στο αν αξίζει τον κόπο η νεότερη διαδικασία.

    Σύμφωνα με μια αναφορά του DigiTimes, η Qualcomm και η MediaTek, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ, παραμένουν αβέβαιοι για το αν θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα της Apple και να αρχίσουν να παράγουν τσιπ 3nm το 2023. Οι κατασκευαστές τσιπ φέρεται να είναι αναποφάσιστοι δεδομένων των «ασαφών προοπτικών πωλήσεων για συσκευές Android.”

    Τόσο η Qualcomm όσο και η MediaTek «πέφτουν σε δίλημμα για το αν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία αναβάθμισης της Apple το 2023», σημειώνει η έκθεση. Η Qualcomm παρέχει τσιπ για πολλές κορυφαίες συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων Samsung. Η έκθεση σημειώνει ότι η Qualcomm μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να υιοθετήσει την τεχνολογία διεργασιών 3nm, εάν η Samsung θέλει να «ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό της Apple στην ναυαρχίδα της αγοράς συσκευών».

    Η Apple αναμένεται ευρέως να υιοθετήσει την τεχνολογία 3nm της TSMC φέτος, συμπεριλαμβανομένου του τσιπ A17 Bionic του iPhone 15 Pro και του iPhone 15 Ultra. Η μαζική παραγωγή τσιπ 3nm της TSMC έχει ήδη ξεκινήσει πριν από την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών Apple που θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αργότερα φέτος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.