17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η υποστήριξη 32-bit εφαρμογών πιθανότατα θα διακοπεί σε μελλοντικές εκδόσεις iOS

    iOS-10.3-beta-1-32-bit-apps-warning

     

    Η πρώτη beta έκδοση του iOS 10.3 έγινε διαθέσιμη στους developers την περασμένη εβδομάδα, με μια ειδοποίηση για ενημέρωση συμβατότητας, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες πως οι εφαρμογές 32-bit πιθανότατα δε θα είναι λειτουργικές σε μελλοντικές εκδόσεις του iOS, δίνοντας την εντύπωση πως στην επόμενη μεγάλη έκδοση λογισμικού (iOS 11) θα σταματήσει η υποηστήριξη για εφαρμογές που δεν θα είναι γραμμένες για συσκευές με αρχιτεκτονική 64-bit. Να θυμήσουμε, πως τον Ιούνιου του 2015, η Apple προειδοποίησε τους developers πως όλες οι νέες εφαρμογές ή οι αναβαθμίσεις των εφαρμογών που ήδη υπάρχουν, θα πρέπει να παρέχουν υποστήριξη τόσο για 32-bit όσο και για 64-bit συσκευές.

    Όταν κάποιος χρήστης ανοίξει μια εφαρμογή 32-bit, το iOS 9 θα εμφανίσει μια ειδοποίηση που αναφέρει πως η χρήση εφαρμογών 32-bit σε συσκευές των 64-bit, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της συσκευής. Αυτή η ειδοποίηση που εμφανίζει το λογισμικό, έχει αλλάξει εντελώς πλέον και πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως οι εφαρμογές 32-bit θα σταματήσουν να λειτουργούν σε μελλοντικές εκδόσεις του iOS.

    Η νέα ειδοποίηση εμφανίζει το εξής μήνυμα:

    This app will not work with future versions of iOS. The developer of this app needs to update it to improve its compatibility.

    Η ειδοποίηση που εμφανιζόταν σε προηγούμενες εκδόσεις, έδειχνε το εξής μήνυμα:

    This app has not been updated to 64-bit. Using it may affect overall system performance.

    Μια τέτοια κίνηση, θα ήταν αρκετά καλή τόσο για τους απλούς χρήστες των εφαρμογών, όσο και για τους ίδιους τους developers, οι οποίοι θα παρακινηθούν ν’ αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους, προκειμένου να μην αφαιρεθούν από το App Store. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε περίπτωση που όλες οι εφαρμογές μετατραπούν σε 64-bit αρχιτεκτονική, τότε η κατανάλωση μνήμης της συσκευής θα είναι μικρότερη, καθώς δε θα χρειάζεται να καταναλώνει παραπάνω πόρους για την εκκίνηση εφαρμογών 32-bit. Φυσικά αναφερόμαστε στη μνήμη RAM της κάθε συσκευής.

    Πιο συγκεκριμένα, η ίδια η Apple ανέφερε τον Ιούνιο του 2015:

    “Because all of the built-in apps already support the 64-bit runtime, it is to everyone’s benefit that all apps running on 64-bit devices be compiled for the 64-bit runtime, especially apps that support background processing.”

    Ξεκινώντας από το Φεβρουάριο του 2015, η Apple απαιτούσε από τους developers να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους με υποστήριξη για αρχιτεκτονική των 64-bit.

    Τέλος, στηριζόμενοι στο γεγονός πως πάρα μα πάρα πολλές εφαρμογές στο App Store δεν έχουν αναβαθμιστεί προκειμένου να είναι απολύτως συμβατές με αρχιτεκτονικές 64-bit, η Apple έχει ήδη ξεκινήσει ν’ αφαιρεί αρκετές από αυτές τις εφαρμογές, που είτε δεν έχουν αναβαθμιστεί καθόλου τον τελευταίο καιρό είτε δεν είναι συμβατές με τις νέες αρχιτεκτονικές των συσκευών της.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles